Kortvarig behov for hjelpemidler

Oppstår det et behov for hjelpemidler for å lette hverdagen i en kort periode har kommunen et lager med enkelte hjelpemidler til forflytning, personlig stell og hygiene.  Eks. toalettforhøyere, dusj-/toalettstoler, manuelle rullestoler, rullatorer og krykker. Hjelpemidlene er ikke spesielt tilpasset, men skal dekke generelle behov.

Et kortvarig behov er på opptil tre måneder, men med mulighet for forlengelse etter avtale. Per i dag er utlånstjenesten kostnadsfri.

Småhjelpemidler som gripetenger og forhøyingsputer må innbyggere selv anskaffe via apotek, helseartikler og nettbutikker. 

Har du et kortvarig behov for hjelpemidler, ta kontakt med Helse- og velferdskontoret: 

Korttidshjelpemidlene er lagret i lokalene hos Vekst Melhus på Søberg, Horg helse- og omsorgssenter og Hølonda helse- og omsorgssenter. 

Vurdering av behov for hjelpemidler

Det er Helse- og velferdskontorets oppgave å gi en faglig vurdering og vurdere behovet for hjelpemiddelet det søkes om. Det skal være nødvendig og hensiktsmessig.

Skal du tilbake til hjemmet ditt etter et opphold på for eksempel sykehus, rehabilitering, avlastning eller korttidsopphold, kan du ha behov for hjelpemidler i en periode.

Dette ordnes av enten sykehuset, den kommunale tjenesten der du har vært eller Helse- og velferdskontoret. 

Praktisk info rundt kortvarig lån hjelpemidler

Henting og levering:

Hjelpemidlene henter og leverer du etter avtale hos:

  • Vekst Melhus på Søberg i åpningstid mandag-fredag kl. 8-15. Adresse er Storsandvegen 26, 7224 Melhus. Tlf. 728 79 210
  • Horg helse- og omsorgssenter i åpningstid mandag-fredag kl. 8-15. Adresse er Møllingvegen 16, 7232 Lundamo. Ekspedisjonen, tlf. 90723087. Kommunal tekniker kan kontaktes på torsdag og fredag kl. 8-15, tlf. 957 58 509. 
  • Hølonda helse- og omsorgssenter i åpningstid mandag-fredag kl. 8-15. Ole Blækkan, tlf. 959 05 130 eller Mari Lien, tlf. 415 03 523. 

Tilpasning og opplæring i bruk: 

Ansatte der du henter ut hjelpemidlene kan være behjelpelig med å tilpasse hjelpemiddelet. De kan også gi en enkel innføring i bruken. Helse- og velferdskontoret vil vurdere om det trengs mer tilpasning og opplæring. 

Langtidslån av hjelpemidler

NAV hjelpemiddelsentral låner ut hjelpemidler om du har en vesentlig og varig funksjonsnedsettelse over to år. Søknad med dokumentasjon sendes NAV.

Søk selv:​

Trenger du bistand til å søke? 

Vi kan bistå med funksjonsvurdering, råd om valg, utforming av søknad med begrunnelse for hjelpemiddel og gi opplæring i bruk.

Ta kontakt med Helse- og velferdskontoret for bistand, råd og veiledning. 

Dette gjelder i hovedsak hjelpemidler for syn, hørsel, kognisjon, bevegelse og dagliglivets gjøremål. 

Kunnskapsbanken har informasjon om hjelpemidler.

Haster det å snakke med en fagperson om hjelpemidler? 
Ta kontakt med en av våre terapeuter i Innsatsteamet