Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Snekrer fuglekasse
Hovedmeny

Fuglekasser i nærmiljøet vårt

Informasjon om skolens deltakelse i Den naturlig skolesekken (DNS) skoleåret 2015-2016

Den naturlige skolesekken

Den naturlige skolesekken er en nasjonal skolesatsing fra utdanningsmyndighetene og miljømyndighetene som skal bidra til at barn og unge gjennom opplæringen får kunnskap og bevissthet om bærekraftig utvikling og klodens miljøutfordringer. Skoler som deltar i DNS får midler, veiledning og kompetanseheving for lærere for å utvikle og gjennomføre undervisning for bærekraftig utvikling.

Fuglekasser i nærmiljøet vårt

Brekkåsen skole søkte på midler fra DNS våren 2015 og fikk gledelig nok tildelt midler. Skolen har tidligere startet opp et fugle-kasseprosjekt som nå er videreutviklet og som danner grunnlaget for dette prosjektet.

Egg i reiret inne i fuglekassen.png

Målsettingen med prosjektet Fuglekasser i nærmiljøet vårt er at vi ønsker å bidra til å utvikle nysgjerrighet og kunnskap om fuglene våre og kulturlandskapet de bor i som eget økosystem. Vi ønsker at elevene skal bli kjent med fugler i nærmiljøet sitt og på denne måten legge til rette for et rikt fugleliv gjennom oppsetting av fuglekasser. Vi ønsker videre at elevene skal kartlegge, beskrive og bestemme arter i skogens nærmiljø og få kjennskap om artenes systematikk og økologi.

Vi vil gjennom dette prosjektet prøve å skape en bevissthet om bærekraftig utvikling og hvilke miljøutfordringer vi står overfor.

Skolens slagord Mangfold og vekst er i år et satsningsområde der dette prosjektet blir et sentralt tiltak. Vi legger vekt på at opplæringen må gi en bred kunnskap om sammenhengene i naturen og om samspillet mellom mennesker og natur (L06 Generell del). Vi samarbeider bla med kommunens ressurspersoner innenfor
klima, miljø og livsstil.

Fuglekasse.jpg