Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Serveringsbevilling

Kafeer, kantiner, gatekjøkken og andre som skal servere mat og alkoholfri drikke må ha en serveringsbevilling. Ved overgang til ny selskapsform og ved eierskifte, må du også søke om serveringsbevilling

Når trenger du serveringsbevilling

Planlegger du å starte et sted hvor det serveres mat eller drikke, må du ha serveringsbevilling. I noen få tilfeller trenger du ikke serveringsbevilling. Les mer om det her.

Hvordan få serveringsbevilling

Daglig leder ved stedet må ha bestått etablererprøven for å kunne søke om serveringsbevilling. Serveringsbevilling gis til selskapet som er eier av stedet. Du kan kontakte kommunen om du ikke har tatt etablererprøven.

Hvordan søke om serveringsbevilling

Søk på elektronisk søknadsskjema. Du vil bli bedt om å laste opp vedlegg underveis. Søknadsskjemaet kan mellomlagres, slik at du kan gå tilbake til søknaden på et senere tidspunkt. Det er ikke mulig å sende inn en søknad uten at alle nødvendige vedlegg er lagt ved. 

Vedlegg som må følge søknad om serveringsbevilling

Bekreftelse på bestått etablererprøve

  • Firmaattest
  • Beskrivelse av stedets beliggenhet

Hvor lang tid tar det

Søknad om serveringsbevilling skal behandles innen 60 dager. Behandlingstiden kan bli lengre hvis politi eller skatte- og avgiftsmyndigheter har bemerkninger til søknaden.

Tips en venn Skriv ut