Kommunestyret fattet følgende vedtak:

Med hjemmel i plan og bygningsloven § 11-1 og §11-4 vedtar kommunestyret følgende plan: «Grustak, steinbrudd og deponi», med følgende endringer:

Dersom en reguleringsprosess, (herunder konsekvensutredning) viser at områder har begrenset negative konsekvenser, eller stor samfunnsmessig betydning, åpnes det for at områder kan vurderes positivt og senere legges inn i kommuneplanens arealdel.

Ang kategori 3 s 16; Tekst endres til: Områder kan tas opp til ny vurdering. Det forutsettes at det utarbeides en konsekvensutredning med forslag til nye avgrensninger og innskrenkinger av uttak for å dempe eller fjerne konflikter.

Setningen «Generelt anbefaler ikke KDP LNFR områder arealdisponert til deponering.» tas ut fra planen.

Administrasjonen bes jobbe for at når den interkommunale arealplanen (IKAP) for Trondheimsregionen skal rulleres, må det for pukk, grus og deponi, også inkluderes mer fokus på gjenbruk av masser og samarbeid mellom kommunene og bransjeaktørene.

***

Konfliktgrad på områder er vurdert og avklart basert på en overordnet konsekvensutredning med grunnlag i kjente verdier. Planen inneholder anbefalinger og er retningsgivende uten direkte bindende arealkart og bestemmelser. 

Rettslig bindende arealbruk for områdene blir først fastlagt gjennom innarbeidelse i kommuneplanens arealdel. Endelig fastsatt kommunedelplan fritar ikke tiltakshavere fra krav til undersøkelsesplikt etter annet lovverk, som for eksempel kulturminneloven § 9, i videre planlegging. Det er heller ikke fritak fra plankrav eller KU-plikt på reguleringsplannivå. 

Nyttige verktøy og kontaktinformasjon

Detaljert kart over Melhus kommune - du velger selv i kartet hva du vil se av informasjon

Har du spørsmål om kommunedelplanen kan du sende oss en e-post.