Samarbeidsprosjekt med NAV Hjelpemiddelsentral Trøndelag fra 01.04.23
Dette er et samarbeid med mål om å gi alle barn og unge (0-26 år) lik tilgang til utprøving av hjelpemidler i Melhus sansesenter (som kan gi stønad til trening, stimulering og aktivisering). Les mer her. Melhus sansesenter bidrar med tilbudet interessekartlegging som metode for utprøvingen.
Prosjektet er (22.11.23) i avslutningsfasen og evalueres i henhold til evt. videre drift.
Informasjonsbrosjyre om interessekartlegging
Les mer om interessekartlegging i Melhus Sansesenter: Brosjyre interessekartlegging[1].pdf
![]() |
Slik ser det ut der vi møtes |
Universalt gruppetilbud for 10 måneders babyer med foreldre
Det gis tilbud om gruppekonsultasjon for alle barn i 10 måneders alder i Melhus kommune.
Invitasjon om tidspunkt sendes ut til foresatte fra Helsestasjonen og oppmøtested er Melhus sansesenter i Lenavegen 3.
Under tilbudet befinner vi oss på gulvet (se bilde) slik at barna kan utforske og møte hverandre, samtidig som de oppmøtte får informasjon og gis mulighet til å dele erfaringer/stille spørsmål. Foreldre og barn møter helsesykepleiere og foreldreveileder eller fagleder i sansesenteret.
Velkommen!
Infoskriv om utvidet interessekartlegging
Vi presenterer kort tjenestetilbudet utvidet interessekartlegging i informasjonsskrivet. Tilbudet gjelder for barn i barnehage- og skolealder som bor i Melhus kommune.
Les her: Infoskriv Melhus sansesenter utvidet interessekartlegging.pdf
Bli kjent med barnet i sansesenteret, se vår fine brosjyre: Brosjyre bli kjent med barnet i sansesenteret.pdf
Bidrag i fagbok; Kunnskapsbasert miljøterapeutisk arbeid (Red. Haugland et al., 2022)
Marthe Eidissen Holmeide og Veronica Skjønberg ved Melhus Sansesenter har bidratt som forfattere i en nylig utgitt fagbok om kunnskapsbasert miljøarbeid.
Boka Kunnskapsbasert miljøterapeutisk arbeid ble utgitt ved Universitetsforlaget i 2022.
Boka er tenkt å bidra med kunnskapsbasert informasjon om miljøterapeutisk arbeid for og sammen med personer med kognitive og kommunikative funksjonsnedsettelser. Den er ment å fylle kunnskapshull og gi et bredt utvalg av arbeidsmåter innenfor miljøterapi.
Boka har totalt 31 kapitler og forfatterne er ansett som ledende fagpersoner innenfor de ulike faglige retningene. Kapittelet 27 "Sanserom og multisensoriske miljø - et innblikk i hvordan disse miljøene kan bidra til utvikling og styrke relasjoner" tar utgangspunkt i tjenestetilbudet interessekartlegging i Melhus sansesenter. Dette er en fagbok for studenter og tjenesteytere innenfor helse- og velferdstjenester, samt oppvekstsektoren. Dette kan være for eksempel vernepleiere, ergoterapeuter og spesialpedagoger eller miljøterapeuter med annen fagbakgrunn.
Tverrfaglig skolehelsetjeneste - info 4.trinn i Melhus kommune
Universell forebygging for elever på 4.trinn:
Infoskriv om oppfølgingstimer
Etter gjennomført interessekartlegging og utvidet interessekartlegging er det mulig å få oppfølgingstimer. Tildeling skjer etter avklaring av behov, samt et ønske om å jobbe målrettet med ideer og forslag fra interessekartlegging/utvidet interessekartlegging. Viser til vedlagt infoskriv for mer informasjon.
Oppfølgingstilbudet gjelder for barn i barnehage- og skolealder i Melhus kommune- Arena for oppfølging kan være i sanserommene, på skolen eller barnehagen, samt i hjemmet.
Mestrende barn - Melhusmodellen
Melhus sansesenters lokaliteter blir benyttet av Psykisk helsetjeneste og Pp tjenesten i Melhus kommune som driver Mestrende barn grupper.
Barn som er bosatt i Melhus kommune i 8 - 12 års alderen, og som har angst- og depresjonssymptomer, kan søke om å delta i gruppetilbudet via Helse og Velferdskontoret i Melhus kommune . Les mer om prosjektet Mestrende barn på ntnu.no/mestrendebarn.
I tillegg til de kognitive strategiene som barna får muligheter til å tilegne seg kroppslige mestringsstrategier og tilrettelegging av det fysisk miljøet som en støtte for livsmestring. Dette er Melhusmodellen av Mestrende barn.
![]() |
Logo Norske sanserom |
Nettverksarbeid i interesseorganisasjonen Norge sanserom
Melhus sansesenter er sammen med Emma sansehus engasjert i faglig arbeid for å styrke fagområdet sanserom, snoezelen og multisensoriske miljø. Viser til nettsiden https://www.norsksnoezelen.net/ for mer informasjon.
Kurs - temadag i sansestimulering NAV HMS og Melhus sansesenter
Temadag i sansestimulering:
Hjelpemiddelsentralen i Trøndelag og Melhus Sansesenter inviterer til temadag om sansestimulering. Mål for dagen er å gi kjennskap til og øke kunnskap om sansestimulering til lokale fagpersoner som jobber med barn og unge. Ved å få kunnskap, kan vi lettere treffe med riktige løsninger.
Tirsdag 07.03.23, kl. 10 - 14.30. Sted: Sandmoen, Trondheim. Mer informasjon om kurset og påmeldingsinformasjon: https://arbeidsgiver.nav.no/kursoversikt/a167U0000009JnmQAE
Det samme kurset tilbys nord i Trøndelagsfylket:
Torsdag 16.03.23, sted: Levanger. Mer informasjon om kurset og påmeldingsmuligheter: https://arbeidsgiver.nav.no/kursoversikt/a167U0000009JnrQAE
Melhus sansesenter i media
Kronikk i Adressa: "Hvor er ipad'n?" (Skjønberg & Holmeide, 2019).
Fagartikkel i Barnehage.no: Hvordan skape muligheter for ro og hvile i barnehagens fysiske innemiljø? (Skjønberg, 2022).
Melhus Sansesenters bidrag under Nordisk konferanse
Personalet fra Melhus Sansesenter var medarrangører og kursholdere under den nordiske konferansen, våren 2019.
Tema: Sansenes betydning for livsmestring og utvikling.
Last ned programmet: Kursinvitasjon Nordisk konferanse i Sansestimulering (PDF)