NB: På kvelden 3. januar innførte regjeringen strengere tiltak, blant annet rødt nivå på ungdoms- og videregående skoler landet over. Skolene vil ta kontakt med foreldre og foresatte og gi mer informasjon. 

Straks starter hverdagen opp igjen. Vi håper alle har hatt en god juleferie, selv med noen begrensninger på grunn av koronapandemien. 

Både Strandvegen barnehage og Lundamo skole åpner som normalt, da kommuneoverlegen har vurdert at det er trygt. Vi fikk tidligere i jula beskjed om at barn fra barnehagen og småtrinnet på skolen testet positivt, men det har ikke kommet noen flere smittetilfeller knyttet til disse to. Vi ber likevel foreldre være våkne på symptomer, for å være på den sikre siden. Det er lav terskel for testing. Den kan bestilles på vår koronaside

Smittevern

Barn og voksne i skolene og barnehagene har blitt godt vant en ny hverdag som er preget av smittevernregler. De vil vi måtte ta med oss videre utover vinteren og våren. De ligger fortsatt på gult beredskapsnivå. 

I Melhus har vi hatt en jul med økende smitte, og vi har fått mange nye smittetilfeller. Det samme gjelder for kommunene rundt oss. Det er innført strenge, lokale smitteverntiltak som et bidrag for å få ned smitten. 

Ingen trenger å bruke munnbind på barnehagen, skolen eller på SFO, verken av barn eller voksne. Men elever født tidligere enn i 2008 må bruke munnbind på buss eller drosje til og fra skolen. 

På Utdanningsdirektoratets sider finner du oppdatert informasjon om smitteverntiltak og koronasituasjonen for skoler.

Alle med symptomer må være hjemme

Det er veldig viktig at barna holdes hjemme fra barnehage, skole og SFO dersom de får symptomer. Les gjerne Folkehelseinstituttets råd dersom barna får luftveissymptomer. 

Vi oppfordrer alle til å følge både lokale og nasjonale retningslinjer. Særlig er det viktig at vi alle begrenser hvor mange personer vi omgås, det er maksimalt tillatt med ti personer utenom egen husstand, jobb, skole og fritidsaktiviteter for barn. Dette er et veldig viktig tiltak for bremse smitte, i tillegg til smittevernreglene om avstand, håndhygiene og at vi holder oss hjemme ved symptomer. 

Skoleruta

Skoleruta 2020-2021 gir deg en god oversikt på skoledager og ferier det neste halvåret.

 

Vi ønsker alle velkommen tilbake!