- Vi vil ikke si vi er veldig bekymret for smitte her, men vi ber folk være oppmerksomme. Vi går ut med denne informasjonen for å være føre-var. Oppstår det symptomer, ber vi om at dere tar en test, sier enhetsleder Monica Brækken.

  • Barnet som går i Strandveien barnehage fikk symptomer noen dager før jul, og holdt seg hjemme fra barnehagen. Testen ble tatt et stykke uti jula, og barnet var da symptomfri. Smitten kan ha skjedd senere i juleferien, men dette vet vi ikke sikkert.
  • Barnet på Lundamo skole går på småtrinnet. Symptomene har oppstått i løpet av jula.

Oppstarten – vi kommer med info

Når det gjelder oppstart for skolen og barnehagen mandag 4. januar, må vi se an situasjonen de kommende dagene. Det kommer an på om vi får flere positive tilfeller. Vi kommer med mer informasjon om dette.

Det er ikke nødvendig å ta kontakt nå, vi vil gi beskjed til alle foreldre.

- Må få kontroll

30. desember fikk vi hele 11 nye smittetilfeller i Melhus. Det ene var en person som testet seg ved ankomst på Værnes, og deretter gikk rett i isolasjon. To av tilfellene er kjente nærkontakter til et smittetilfelle vi fikk 1. juledag.

- Nå er det viktig at folk tester seg ved symptomer, og avlyser eventuelle festligheter. Nå må vi få kontroll på dette. Hvis ikke kan det få konsekvenser vi ikke ønsker, understreker Monica Brækken.

Testing

Teststasjonen utvider med flere testtimer. Du bestiller time på vår koronaside. Det er lav terskel for testing. Får du symptomer, oppfordrer vi deg til å ta en test. Du kan også ringe vår koronatelefon på 906 18 260.

Saker knyttet til smittetilfellene 30. desember: 

Ti nye smittede i Melhus
Enda et tilfelle - 11 nye smittede i dag