Tirsdag 5. januar mottok vi den første leveransen, og vi startet umiddelbart med å vaksinere pasienter og beboere, i første omgang på Horg helse- og omsorgssenter.

Klokka 11.45 ble Rigmor Simle den første til å få koronavaksine i kommunen vår. Hun er 86 år, og bor på avdeling Midttun ved Horg helse- og omsorgssenter.

Vi har vaksinert noen i gruppen prioritert helsepersonell i dag også. Vi følger Folkehelseinstituttets retningslinjer for hvilke grupper som skal prioriteres først.

Godt utnyttet

Totalt har vi satt 70 doser i dag. Leveransen var på 50, men ettersom det er litt ekstra mengde vaksine i hvert hetteglass, har vi klart å utnytte leveransen godt.

Vaksinen skal gis i to omganger, dose nummer to skal settes om tre uker.

Fortsatt smittevern

Dette er dagen vi har ventet på, og vi gleder oss over de gode nyhetene. Samtidig er det fortsatt er lenge til vi kan lette på tiltakene og leve helt som normalt igjen. Vi må fortsette å begrense nærkontakter, holde avstand, vaske hendene nøye og ofte og holde oss hjemme dersom vi får symptomer.

Regjeringen har nylig innført strenge tiltak, der de ber oss unngå å gå på- og få besøk de neste to ukene. Rett og slett ha en sosial pause, og holde oss mest mulig hjemme.

Vi innførte lokale tiltak i Melhus fra 1. januar, som blant annet påbyr munnbind innendørs i offentlige rom og utendørs der det er vanskelig å holde god nok avstand.

Flere doser kommer

Vi vil få nye doser i ukene som kommer, anslagsvis 50 per uke de neste to-tre ukene, før leveransene deretter blir litt større.

Pasienter og beboere ved Buen- og Hølonda helse- og omsorgssenter vil bli vaksinert i ukene som kommer, sammen med enda noen flere av prioritert helsepersonell.

Det er ikke nødvendig å ta kontakt for å få vaksinen. Først blir de prioriterte gruppene vaksinert, og vi vil fortløpende komme med informasjon om videre vaksinering og hvordan det vil foregå. 

Det er vaksinen Comirnaty fra BioNTech og Pfizer som til nå er godkjent, men flere er under utvikling og godkjenning.

Oppdatert informasjon på Folkehelseinstituttets samleside for koronavaksinasjonsprogrammet.