- Jeg har aldri vært i tvil om at denne vaksinen skulle jeg ta. Jeg håper den virker, slik at hverdagen blir mer normal, sa Jostein Rimol (87) da han fikk sin første av to vaksinedoser på torsdag. Den neste får han om tre uker.

Fordelingen denne uka:

70 pasienter og beboere på Horg helse- og omsorgssenter fikk sin andre dose med vaksine. Den første fikk de 5. januar.

Slik ble de resterende 102 dosene fordelt: 

  • 27 stk.: Hjemmeboende over 85 år, bosatt i området Horg/Flå
  • 18 stk.: Beboere på Hølonda omsorgsboliger
  • 20 stk.: Beboere på Flå eldresenter
  • 19 stk.: Beboere på Horg omsorgsboliger
  • 18 stk.: Helsepersonell

Planene for uke 5

Neste ukes doser fordeles slik:

  • 70 stk.: Andre dose til pasienter på sykehjemsavdelingene på Buen og Hølonda, beboere i omsorgsboliger på Buen, samt noe helsepersonell. De fikk første dose i uke to.
  • 140 stk.: Personer over 85 år som bor hjemme. Her starter vi med hjemmeboende i området Horg/Flå, før vi beveger oss mot Melhus. I tillegg vil noe helsepersonell bli vaksinert.

Vi får altså 35 hetteglass, som tilsvarer 210 vaksinedoser. Det er en større mengde enn det som først ble sagt at vi skulle få. Dette skyldes gode nyheter om økte leveranser av Comirnaty-vaksinen fra BioNTech og Pfizer, ifølge Folkehelseinstituttet.

VI tar kontakt

Vi vil ringe dere som får tilbud om vaksine, og vil avtale tid og sted.

Det er ikke nødvendig å ta kontakt med oss, vi ringer deg. Får vi ikke svar med en gang, ringer vi opp igjen. Blir du ikke oppringt denne gangen, tar vi kontakt senere. Alle vil få tilbud om vaksinen.

Vaksinering fremover

Totalt har vi nå satt 350 doser med vaksine i Melhus kommune.

Det er fortsatt knyttet usikkerhet til hvor mange doser vi vil få i ukene som kommer, og forrige uke ble det klart at den store leveransen i februar fra AstraZeneca dessverre er kraftig redusert.

Men vi er klare til å gjennomføre vaksinering i stor skala i Melhus når den tid kommer, og vi vil fortløpende komme med informasjon.

Les gjerne: Koronavaksine – spørsmål og svar

FHIs samleside om koronavaksinasjonsprogrammet