*Barn i alderen 12-15 skal ha én dose med vaksine. 

Hvor foregår vaksineringen?

Vaksineringen skjer i Energiparken i Melhus sentrum. Adresse: Løvsetvegen 2, 7224 Melhus.

Skal jeg kontakte fastlegen eller kommunen for å bestille time til koronavaksinering?

Du vil bli kontaktet for vaksinering. Vi sender ut SMS med tilbud om time. 

Dersom du likevel ikke har hørt fra oss, eller har spørsmål: Ta kontakt med vaksinegruppa. 

Telefon: 902 44 833 (hverdager kl. 9-11 og 12-14)
E-post: vaksine@melhus.kommune.no

Koster det penger å vaksinere seg?

Vaksineringen er gratis, og vi oppfordrer alle som får et tilbud om å vaksinere seg.

Jeg har fastlege i en annen kommune enn Melhus. Hvor skal jeg blir vaksinert?

Fastlegene skal melde inn sine pasienter med sykdommer/tilstander til Melhus kommune. 

Er du i tvil, ta kontakt med din fastlege. 

Jeg bor i Melhus, men er folkeregistrert i en annen kommune. Hvem kontakter meg og hvor skal jeg bli vaksinert?

Hvis du er folkeregistret i en annen kommune, men bosatt i Melhus, kan du kontakte vaksinetelefonen slik at vi kan sette deg inn i riktig prioriteringsgruppe. 

Finnes det en egen vaksinasjonsplan for Melhus kommune?

Innbyggerne i Melhus kommune vil vaksineres etter den nasjonale vaksinasjonsstrategien. I tillegg har vi en kommunal vaksinasjonsplan som beskriver hvordan vi i praksis skal gjennomføre vaksinasjon av våre innbyggere.

Den nasjonale planen for vaksinasjon mot koronaviruset har vært offentlig en god stund, og den kan du lese på Folkehelsenistituttets sider. Den nasjonale strategien og prioriteringen endres fortløpende, og tilpasses smittetrykk og forskning etter hvert som dette blir relevant.

Når det gjelder helsepersonell finnes det også et prioriteringsverktøy som kommunen bruker for å bestemme hvilke helsepersonell som til enhver tid skal prioriteres. Dette verktøyet finner du også på fhi.no.

I Melhus har man valgt å ikke la fastlegene sette vaksiner. Hvem i kommunen setter vaksinene, og hvilken kompetanse har de?

Fastlegene og de som jobber på fastlegekontorene har mye erfaring og god kompetanse på å sette vaksiner. Imidlertid ser vi at vaksinene vi nå får, er litt mer kompliserte når det gjelder logistikk og opptrekk av doser.

For å sikre at vi får utnyttet alle vaksinedosene maksimalt, har vi , i alle fall inntil videre, valgt å ha et eget spesielt utdannet team til å blande ut, trekke opp og sette vaksinene. Teamet består av farmasøyt, lege, helsesykepleier og sykepleiere som alle har lang erfaring med å håndtere og å administrere vaksiner.

Hvilke bivirkninger har vaksinen?

Alle vaksiner har bivirkninger, de fleste er milde og forbigående. Når vaksiner utvikles, er målet alltid at vaksinene skal gi best mulig effekt med minst mulig bivirkninger. Selv om man tester de nye vaksinene grundig, vil man aldri kunne sikre seg helt mot sjeldne bivirkninger. Noen bivirkninger oppdages først når vaksinen tas i bruk, og gis til mange flere og mer varierte grupper enn i studiene.

Les mer om bivirkninger på Folkehelseinstituttets nettsider.

Hvor kan jeg lese mer om koronavaksinen?

helsenorge.no og fhi.no finner du utfyllende spørsmål og svar om koronavaksine.