Vi vet at trygghet og omsorg er grunnlag for all læring og utvikling. Vi tilbringer mye tid sammen med ditt barn og blir viktig i ditt barns hverdag. Velger du oss kan du være trygg på at ditt barn får all den omsorg det har behov for.

Vi skal gjennom lek gi barna erfaringer og opplevelser som skaper kreativ læring. Presttrøa barnehage sitt viktigste verktøy for å kunne oppnå dette er lekende, inspirerende, nytenkende og kompetente voksne.

Les mer om vår pedagogikk og fokus på natur, miljø og mat!

Pedagogikk og filosofi

Presttrøa barnehage er et spennende sted der barn gleder seg til å komme - der det er liv, glede og latter.

En barnehage hvor fantasi, lek og drømmer får utfolde seg om kapp med utforskning, opplevelser og læring. Et sted fullt av undring, mestring og lek.
I Presttrøa barnehage har vi engasjerte voksne som tør å spille på følelser og uttrykke seg på mange ulike måter. Voksne som kan følge barna på den spennende veien som leder dem mot utvikling og modning.
Arbeidsmåten vår bygger på et helhetssyn på barn og hvordan de utvikler seg, tenker og lærer. Vi velger å tilbringe mye tid ute i naturen - det gir barna de beste forhold for læring og utvikling.

Åpen dag 2016, forskerjenter.jpgKlatring.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Naturopplevelser

Hvorfor er det så viktig for oss å være mye ute i naturen?

Naturen som lekeplass gir barn mange utfordringer. Den vil hele tiden flytte barns egne grenser, og dette vil gi dem stor mestringsfølelse hver dag. Barn trenger å oppleve mestring, det vil være med på å gi dem et positivt selvbilde. Naturen inspirerer barn til kreativ tenking gjennom at ingen ting er ferdig definert. Barna må selv finne ut hvordan de skal leke. Når man tar med barn ut i naturen vil man fort merke at noe skjer. Fokuset flyttes fra materielle ting, til at barna blir mer opptatt av hverandre. Relasjoner blir viktigere enn ferdigheter.

Barn som er ute i naturen vil oppleve en stimulering, læring og glede som ingen annen lekeplass kan gi dem.

På småbarnsavdelingene vil utforsking av naturen bli en tilvenning. Turene i begynnelsen vil kanskje bare gå opp i skogen i barnehagen eller utenfor gjerdet. For de eldste småbarna innføres etter hvert flere faste dager i uken som tilbringes i skogen vår.Tur eller ikke, store barn eller små barn – vi er mye ute uansett vær!

De voksne i Presttrøa barnehage er en uteglad gjeng som hyppig bruker skogen og nærmiljøet rundt barnehagen sammen med barna. Omgivelsene våre utforskes i takt med årstidene, og vi gleder og undrer oss over alle de spennende oppdagelsene vi gjør på turene våre.

badere på brua.jpg

 

Grønt Flagg og miljøarbeid

Ved å bruke nærmiljøet vårt aktivt, vil barna få en forståelse for naturen og lære seg å ta vare på miljøet.
Presttrøa fikk Grønt Flagg i juni 2014. Grønt flagg er en internasjonal miljøsertifisering der vi hvert år velger et nytt tema å fordype oss i.

IMG_3755.jpg   IMG_3745.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Mat

Kjøkkenet er en sentral og viktig del av Presttrøa barnehage - her får barna tre sunne og næringsrike måltider hver dag, tilberedt av barnehagens kokk, Roy.

Foreldre til barn i Presttrøa barnehage trenger derfor ikke å tenke på medbrakt mat annet enn til et lunsjmåltid pr uke.

Vi synes det er viktig å introdusere ulike smaker og råvarer for barna i tidlig alder, og de som kommer til frokost får havregrynsgrøt, hjemmelagede rundstykker eller brød. Deretter serverer kokken vår varm lunsj to ganger i uka med sunne, næringsrike og varierte retter. De andre dagene får barna hjemmebakt brød eller rundstykker. På ettermiddagen får barna frukt, smoothie, knekkebrød eller hjemmebakt brød.

En dag i uka har barna med seg medbrakt matpakke til lunsjen. 

I Presttrøa barnehage skal barna også få medvirke i matlagingen, dette inngår som en del av vårt pedagogiske opplegg.
Kokken vår Roy brenner for et sunt, variert og sukkerredusert kosthold. Han er også glad i naturen, og blir gjerne med  avdelingene våre ut i skogen for å lage mat.

Mat i barnehagen koster kr. 725 pr. helplass pr. måned.
 

Bålmat.jpg