En oppfølging med PCR-test vil med virkning fra mandag 24. januar ikke lenger være hovedregelen om du tester positivt med hurtigtest. Endringene gjøres for å redusere belastningen på test- og analysekapasiteten hos kommunene og på laboratoriene. 

Disse gruppene skal ikke lenger følge opp positiv hurtigtest med PCR-test:

  • De som har fullført vaksineprogrammet, og tatt en tredje dose.
  • De som har to doser og har gjennomgått covid-19 i løpet av de siste tre månedene.

De som har fått to doser, men ikke tatt tredje, vil få tilbud om å ta PCR-test for å bekrefte hurtigtesten, dersom de ønsker det, eksempelvis til bruk i koronasertifikat.

Hva gjør du ved positiv hurtigtest?

Hovedregelen nå er at alle med symptomer på covid-19 tar en hurtigtest.

Registrer din positive hurtigtest på Minside

Her finner du utfyllende informasjon om hvordan du registrerer en positiv selvtest

NB! Vi har fått flere tilbakemeldinger fra innbyggere som ikke får til å registrere hurtigtesten. Problemet kan skyldes stor pågang.

Hvis du ikke lykkes i å registrere den positive hurtigtesten på Minside, send en e-post til smittesporing@melhus.kommune.no.

Det er viktig at du registrerer den positive selvtesten, dels for å bidra til at vi opprettholder god nasjonal oversikt over pandemien og dels for din egen del i tilfelle det oppstår komplikasjoner av sykdommen.

Alle som tester positivt på selvtest, skal i isolasjon i fire døgn (gjeldende fra 1. februar) og selv informere nærkontakter. Disse reglene gjelder nå for karantene og isolasjon

Utvider hentetid for hurtigtester

Hurtigtester får du utlevert i Lenavegen 33. Åpningstidene fra 11. mars blir slik:

  • Søndag-fredag kl. 17-18
  • Lørdag stengt