Vi fikk melding om positiv koronatest onsdag kveld. Så langt viser smittesporingen at dette har forgreininger til utbruddet i Midtre Gauldal kommune. Sporingen pågår ennå. Flere er satt i karantene og ventekarantene. 

Vi forbereder oss på at det kan komme noen flere enkelttilfeller, og har god kapasitet på både testing og smittesporing.

Rødt nivå på skole og barnehage

Kommuneoverlegen har bestemt følgende settes på rødt nivå fra torsdag 22. april:

  • Brekkåsen skole (3. og 4. trinn, samt en SFO-kohort) 
  • Tambartun barnehage

Dette gjør vi for å være på den sikre siden, som et forebyggende tiltak. Noen barn på skolen og barnehagen er i det som kalles ventekarantene. Det vil si at de er husstandsmedlemmer til personer i ordinær karantene. Les mer om de ulike karantenetypene.

Rødt nivå på skoler og barnehager betyr kort fortalt at klassene deles opp i mindre kohorter med fortrinnsvis faste lærere og voksenpersoner, og at kohortene kan bytte på å ha hjemmeundervisning. Les mer på Utdanningsdirektoratets sider.

Foreldre og foresatte har blitt varslet gjennom portalen Vigilo torsdag morgen, og mer informasjon om hva dette vil bety i praksis.

Situasjonen for skolen og barnehagen vil vurderes fortløpende de kommende dagene.

Lav terskel for testing

Vi oppfordrer alle som kjenner på symptomer, eller som kan ha vært utsatt for mulig smitte om å teste seg. Time til testing bestiller du enkelt på vår koronaside.

Du kan også ringe koronatelefonen på 906 18 260 mellom klokka 9-11 på hverdager. Har du andre spørsmål kan du også sende oss en e-post: korona@melhus.kommune.no.