Dette skjer de kommende to ukene:

  • Uke 33 (denne uka): 912 doser Pfizer/BioNTech. Mange av disse vil gå som dose nummer to til lærere og barnehageansatte, som er prioritert i forbindelse med skoleoppstarten, i tillegg til øvrige innbyggere. Noen førstedoser blir også satt, til de som har utsatt sin time i sommer.
  • Uke 34 (neste uke): 3318 doser. 918 av dem er fra Pfizer/BioNTech, de resterende 2400 er Modernavaksinen.

Også i ukene etter får vi store leveranser, som regjeringen og Folkehelseinstituttet har meldt. De anslår at alle over 18 år i Norge skal ha fått tilbud om dose nummer to innen uke 36.

For Melhus kommune betyr dette at vi skal vaksinere i et omfang vi ikke har vært i nærheten av før. Vi dobler kapasiteten, og kjører to skift: Klokka 9-15 og 16-20.

Kortere tid mellom dosene

Dette gjør at intervallet mellom dose én og to minskes kraftig for de som har fått sin første dose i løpet av sommeren. Dermed blir vi fullvaksinert mye tidligere.

- Det er viktig å understreke at vaksinen har akkurat like god effekt ved kortere intervall mellom dosene, som ved ti og tolv uker som det var tidligere, sier vaksinekoordinator Marianne Thoresen.

Moderna

Mange av oss vil nå få tilbudt Moderna som dose to. Tidligere er det satt vaksinen fra Pfizer/BioNTech i Melhus. Kombinasjonen av de to vaksinene er godkjent av Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet.

Moderna er også en mRNA-vaksine, basert på samme type teknologi som den fra Pfizer/BioNTech. Folkehelseinstituttet understreker at en kombinasjon er trygg og effektiv.

Slik endres timen din:

Alle som har fått sin første dose, fikk den gang satt opp time til dose nummer to. I første omgang får du melding fra Helsenorge om at den oppsatte timen er avlyst.

Deretter får du ny melding med tilbud om ny vaksinetime. Les mer her

Ulike intervall

I ukene fremover vil vi motta vaksiner fra både Pfizer/BioNTech og Moderna. Det anbefales noe ulikt intervall mellom dosene, avhengig av om de settes i kombinasjon eller ikke:

  • Moderna som både dose én og to: Minimum fire ukers intervall
  • Pfizer som både dose én og to: Minimum tre ukers intervall
  • Kombinasjonen av Pfizer og Moderna: Minimum fire ukers intervall

Har du takket nei?

Dersom du av ulike grunner tidligere har takket nei til vaksine tidligere, men nå vurderer å ta den, er det bare å ta kontakt med vaksinegruppa vår. De svarer gjerne på spørsmål.

Er du over 18 år, og ennå ikke har fått tilbud om vaksine, ønsker vi også at du tar kontakt så vi får satt opp time.

Følg gjerne med på melhus.kommune.no/vaksine. Har du spørsmål kan du ta kontakt med vaksinegruppa vår på e-post: vaksine@melhus.kommune.no eller telefon 902 44 833.