Meldingen kom fredag ettermiddag, og smittesporingen er i gang.

Foreløpig er sju personer i karantene. De har alle blitt testet én gang, og skal testes for andre gang over helga. Vi kan forvente at flere blir satt i karantene og ventekarantene. 

Fredag skrev vi at Melhus fikk to nye tilfeller, men det som er riktig er at en av disse bor i en annen kommune. Les mer om det her. 

Det første smittetilfellet kom onsdag kveld, og dette har sammenheng med smitteutbruddet som pågår i Midtre Gauldal kommune.

Rødt nivå videreføres

Tredje og fjerde trinn og en SFO-kohort på Brekkåsen skole, samt Tambartun barnehage, er fortsatt på rødt nivå. Vi tar en ny vurdering i starten av neste uke. Foreldre og foresatte blir orientert av skolen gjennom Vigilo.

Smittevern og testing

Vi minner fortsatt alle om å ha få nærkontakter og følge smittevernreglene om avstand, hånd- og hostehygiene og at man blir hjemme og avlyser hvis det oppstår symptomer.

Vi oppfordrer også alle som får symptomer eller mistenker de kan ha vært utsatt for mulig smitte om å teste seg. Time til test bestilles enkelt på melhus.kommune.no/korona. Vi har god kapasitet.