Én av de to som forrige helg testet positivt for koronaviruset sitter fortsatt i isolat, på grunn av lette symptomer.

To andre har lette symptomer, selv om de har testet negativ. De sitter derfor fortsatt i karantene, med sine respektive romkamarater. Dermed er fire fortsatt i karantene. Nye tester tas mandag 26. oktober.

Opphever den generelle karantenen

Kommuneoverlegen har besluttet å oppheve den generelle karantenen for resten av elevene og ansatte i dag, søndag 25. oktober klokka 18:00. Det skjer som følge av at alle testene, inkludert de 29 andregangstestene, var negative. Beslutningen er i tråd med Folkehelseinstituttets karanteneregler.

Hele skolen har vært i karantene

Da elever på skolen testet positivt for koronaviruset forrige helg, besluttet kommuneoverlegen å sette hele skolen i generell karantene. Dette for å være på den sikre siden, for å få kontroll over utbruddet. På en internatskole lever de tett på hverandre, dermed var sjansen for at flere var smittet til stede, til tross for at brorparten ikke har hatt symptomer.

- Vi vil igjen gi skryt til skolen og takke for godt samarbeid. De har hatt gode rutiner på plass, og har håndtert den krevende situasjonen på en solid måte, sier enhetsleder Monica Brækken.

melhus.kommune.no/korona kan du bestille time til testing og du finner oppdatert lokal koronainformasjon.