De to er rutinemessig satt i isolasjon. Personene har lette symptomer. Alle medelever og ansatte på skolen er satt i karantene, og alle skal testes.

NB: I den første versjonen av denne saken opplyste vi at én elev som var smittet, men i løpet av søndag har vi fått bekreftet at også en andre elev har testet positivt. Trolig har det første bekreftede tilfellet blitt smittet et annet sted i landet. 

Omfattende arbeid

Omfattende smittesporing og testing er i gang. Når dette skjer på en internatskole hvor elevene bor relativt tett, setter vi i gang et stort apparat.

- Fortsatt mener vi at vi har god kontroll på utbruddet, og at det ikke skjer en ukontrollert spredning. Det har skjedd innenfor skolen, og vi har god kontroll på alle mulige smitteveier, sier kommuneoverlege Aslak Jaryd Johansen. 

Vi er forberedt på at det kan komme flere positive prøvesvar, når dette skjer på en folkehøgskole hvor det er relativt tett kontakt mellom de som bor på skolen. 

- Vi opplever å ha god oversikt og kontroll. Vi anser risikoen for smitte utenfor skolen som lav, selv om det skulle vise seg at flere på skolen er smittet, sier Johansen.

Vi vil gi skryt til folkehøgskolen, som har hatt gode smittevernrutiner og en god smittevernplan. De samarbeider godt i smittesporingsarbeidet, og for å sikre videre tiltak. Alle elever og foreldre skal være varslet.

Viktigheten av smittevern

Vi har i det siste sett eksempler på lokale små og større utbrudd, også i vår region. To nye smittetilfeller i kommunen understreker hvor viktig det er at vi alle følger smittevernreglene:

  • Vi holder oss hjemme ved symptomer og/eller dårlig form
  • Vi holder minst én meters avstand
  • Vi har god hånd- og hostehygiene

Retningslinjer for testing

Per 16.10.2020 er 2388 personer testet i Melhus. Vi forholder oss til de enhver tid gjeldende testkriterier fra norske myndigheter. De anbefaler testing for:

  1. Alle med akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19
  2. Alle som kan ha blitt smittet med covid-19, enten som nærkontakt eller etter reise i rødt eller gult land de siste 10 dagene
  3. Andre grupper etter vurdering av lege
  4. Alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19, bør få anledning til å teste seg

Du bestiller time til testing via våre nettsider: melhus.kommune.no/korona. Dersom du ikke kan bestille via nett, kan du ringe vår koronatelefon 906 18 260 alle hverdager mellom klokka 9-11. God informasjon og svar på dine spørsmål får du også på den nasjonale informasjonstelefonen: 815 55 015.