De to sykepleierne startet på helsestasjon på Melhus familiesenter for et par uker siden, etter å ha jobbet på Melhus arbeidssenter og Rådhusvegen bofellesskap i fem måneder. De har allerede vært med på flere helseundersøkelser for små barn, og deltatt på helsestasjon for ungdom. 

Utveksling med Taveta 

Dette er en del av utvekslingsprogrammet til Norec, tidligere Fredskorpset, hvor Melhus deltar med sin vennskapskommune Taveta i Kenya. Samtidig med at to helsearbeidere fra Taveta jobber her i ett år, har Melhus kommune sendt to helsearbeidere til Taveta. Les mer om dette her

- Det er så langt veldig bra. Det er nye utfordringer, og et nytt fagområde for oss, sier Mary Julius. 

Les om erfaringene til Victoria og Randi, som var i Taveta i fjor

Likt og ulikt 

I forrige uke var de med på helsestasjon for ungdom. 

- Det var interessant. Ungdom her kan snakke veldig fritt og stille spørsmål, sier Angela Nasimiyu Wanjala. 

Vaksinene som gis til barn er noenlunde likt med Kenya, men tidspunktet og rekkefølgen de gis er ulik. Også gjennomføringen varierer. 

- Her tar de seg tid til barnet, snakker med det og får en relasjon til det før vaksinen settes, forteller Angela Nasimiyu Wanjala.

Tar med seg erfaringene

De liker også at barna følges tett med faste undersøkelser helt frem til de starter på skolen som seksåringer. Modellen til Melhus familiesenter ser de store fordeler med; det at mange fagområder er samlet under ett tak og kan dra nytte av hverandre. 

De to har jobbet flere måneder i Melhus arbeidssenter og Rådhusvegen bofellesskap. Det å se evnene og talentet til den enkelte, er noe de ønsker å ta med hjem og gjøre noe aktivt med i sitt hjemland. 

Etter de har vært på helsestasjonen, skal de avslutte oppholdet i Melhus i hjemmesykepleien. De skal være her frem til april, men skal reise hjem til sine familier på en etterlengtet juleferie når den tid kommer.