Komité for oppvekst og kultur hadde møte onsdag 23. januar, og da vedtok de hvem som får årets kulturpris, idrettsstipend og kulturstipend. Prisene deles offisielt ut på hederskvelden som arrangeres i Kultursalen onsdag 6. mars.

Her er vinnerne:

Melhus kommunes kulturpris: UL Framsteg

Ungdomslaget Framsteg har fått årets kulturpris. Foreningen, som har tilhold på Jåren og Hølonda, fyller 100 år 4. mai i år. Deres fremste varemerke er revyen, som settes opp med jevne mellomrom, til fulle hus og stor jubel. I tillegg driver de forsamlingshuset Vonheim.

Melhus kommunes idrettsstipend: Gabriel Steen

Gabriel Steen satser stort innen parasvømming, og har store ambisjoner. Blant annet satser han på å kvalifisere seg mot VM i Malaysia i sommer, og deretter OL i Tokyo i 2020. Gabriel, som bare er 15 år, har representert Norge i World cup i Berlin, EM i Dublin og Nordisk i Finland. I 2018 tok han hele 18 medaljer i de ulike stevnene han deltok i. Gabriel er sterkt svaksynt, men til tross for sitt handikap trener han mye og offensivt.

Melhus kommunes kulturstipend: Linn Sofie Sørlien

Linn Sofie Sørlien driver med sang, og har mål om å drive med og leve av sangen. På sikt er målet å bli operasanger, og Linn Sofie ønsker å ta utdanning innen opera i enten Stockholm eller København. Hun synger i Nidarosdomens Jentekor, i tillegg til sangundervisning på kulturskolen i Melhus. Linn Sofie går i dag andreåret på videregående, og har planer om å ta ett år med folkehøgskole innen musikk etter hun har gjort ferdig skolegangen på videregående.

 

Illustrasjonsfoto: Pixabay/ktphotography