For to uker siden innførte kriseledelsen i Melhus kommune gult nivå på skoler og barnehager på grunn av en uavklart smittesituasjon. Vedtaket gjaldt i første omgang fram til og med fredag 27. august

Smittesituasjonen i Melhus ser nå bedre ut, og skoler og barnehager går tilbake til grønt nivå igjen fra mandag 30. august.

Nedadgående smittetrend

I uke 31 hadde Melhus 27 tilfeller av Covid 19. I uke 32 var det 15 tilfeller og i forrige uke 16 tilfeller. Så langt denne uka har vi hatt ett tilfelle. 

I begynnelsen av dette siste utbruddet var mange av tilfellene knyttet til to klynger. De siste tilfellene har vært enkelttilfeller. Smittesporingen har i stor grad klart å avdekke smitteveiene, og vi opplever derfor at kontrollen er god tross forholdsvis mange smittetilfeller.

Vi forventer at det vil dukke opp flere enkelttilfeller i tida framover.

Godt smittevern

De viktigste smittevernreglene gjelder fortsatt: Hold avstand, hold deg hjemme om du er syk, hold hendene rene og hold nede antall personer du møter.

Det ser ut til at vi er ganske flinke til å etterleve disse reglene i Melhus. Mange av de smittede de siste ukene har hatt få nærkontakter. Det er viktig for å holde smitten under kontroll. 

Også lag og foreninger som organiserer aktiviteter der mange treffes, ser ut til å gjøre dette med godt smittevern. Det er ikke rapportert om smittetilfeller knyttet til slik aktivitet de siste ukene.

Svært mange tester seg

De siste to ukene har det blitt tatt over 1100 koronatester i Melhus. Mange av dem er barn og unge.

Testregimet for barn og unge ble endret ved skolestart, slik at de tidlig kan teste seg ut av karantene. Antallet tester er krevende for testteamet vårt, men det er fortsatt tilstrekkelig kapasitet.

Høy fart i vaksinasjonen

Denne uka har vi fått langt over 3000 vaksinedoser. De fleste blir brukt som andre dose, og gjør at vi tar et stort byks mot å ferdigvaksinere den voksne befolkningen. I løpet av 1-2 uker får også 16- og 17-åringene tilbud om vaksine.