I Melhus er det påvist 40 smittetilfeller de siste 14 dagene. Tross ganske mange tilfeller opplever vi å ha hatt god kontroll på utbruddet. De fleste tilfellene har vært knyttet til to klynger.

De siste dagene har det kommet flere nye enkelttilfeller og ganske mange er satt i karantene, som gjør smittesituasjonen noe mer uavklart.

Gult nivå på skoler og barnehager

Med bakgrunn i den uavklarte smittesituasjonen har kriseledelsen i Melhus kommune fredag 13. august bestemt at skoler og barnehager skal åpne på gult nivå. I første omgang varer perioden med gult nivå i to uker, altså til og med fredag 27. august.

Gult nivå innebærer at elevene skal på skolen som vanlig, men at elevene blir delt inn i kohorter. 

Les også: Lettelser i karanteneregimet for barn og unge fra 16. august.

Reduser antall nærkontakter

Melhus kommune følger de gjeldende nasjonale reglene for smittevern.

De viktigste reglene gjelder fortsatt: Hold avstand, hold deg hjemme om du er syk, hold hendene rene og hold nede antall personer du møter.

Melhus kommune oppfordrer også til bruk av hjemmekontor der det er mulig.

Melhus cup

Melhus cup går av stabelen i helga. Idrettslaget har lagt ned en betydelig innsats for et trygt arrangement. Melhus kommune har tett dialog med arrangørene når det gjelder smittevern.

Det er blant annet begrensninger på hvor mange personer hvert enkelt lag kan stille med. Antall personer inkluderer spillere, trenere, lagledere, foresatte og andre supportere.

Se utfyllende informasjon på melhusfotball.no/melhuscup.

Fire nye smittetilfeller torsdag

Melhus kommune fikk melding om fire nye smittetilfeller av koronavirus torsdag 12. august.

Tre av tilfellene er familiemedlemmer til en som testet positivt onsdag.

Det siste tilfellet var personen som testet positivt med hurtigtest på Værnes etter reise i utlandet onsdag kveld.

Mange ble satt i karantene i går kveld. Totalt 20, samt et fotballag. Sju andre personer ble også satt i karantene etter et arrangement i annen kommune.

Stor økning i antall vaksinedoser

Kommunene har i dag blitt varslet om at Norge får en million ekstra vaksinedoser, og at disse dosene vil bli sendt kommunene i uke 34 og 35.

Vi kommer med utfyllende informasjon når vi vet mer om hva dette betyr for Melhus.