Jelyn Bach stortrives i jobben som helsefagarbeider på Buen helse- og omsorgssenter.
Jelyn Bach stortrives i jobben som helsefagarbeider på Buen helse- og omsorgssenter.

Som en av to kandidater i Midt-Norge, er Buen helse- og omsorgssenter nominert til Mangfoldsprisen 2021 i kategorien mellomstore- og store bedrifter. Den andre kandidaten fra Trøndelag er ISS på Støren.

Dette er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet.

Blind for navn og bakgrunn

- Vi har personale fra 11 ulike nasjoner. Vi er bevisst på at det ikke skal ha noe å si hva du heter når du søker på jobb hos oss, sier avdelingsleder Rita Brattland Myrseth på Buen helse- og omsorgssenter.

Men: Alle må snakke godt norsk.

- Ikke minst er det viktig overfor pasienter og pårørende. I tillegg må de ansatte kommunisere godt seg imellom, og vi må skrive journal og rapporter, sier Myrseth.

Først og fremst er det kunnskapen og egnetheten til den enkelte som er det viktigste.

- Vi ansetter de som er best, uavhengig av bakgrunn, understreker Myrseth.

Positive erfaringer

Erfaringene Buen har gjort seg er gode.

- Det gir forståelse på tvers. For eksempel kan de lage mat fra sitt hjemland. Vi har fått et godt samhold på de ulike teamene vi har, forteller Myrseth.

Yelyn stortrives

Yelyn Bach er en av de mange med utenlandsk bakgrunn som jobber på Buen. Hun er helsefagarbeider, men er opprinnelig utdannet sykepleier og jordmor i sitt hjemland Filippinene. Siden 2019 har hun jobbet på langtidsavdelingen.

- Jeg trives veldig godt her. Jeg gleder meg til å komme på jobb hver dag. For meg er dette den perfekte arbeidsplassen. Kolleger, arbeidsmiljøet og arbeidsoppgavene gjør det, det er helheten.

Dette er god integrering i praksis, mener hun.

- Jeg ble tatt så godt imot da jeg startet. Det er et veldig inkluderende sted. Det er veldig viktig for oss som kommer fra andre land å jobbe, lære språket og kulturen.