Basert på den lokale smittesituasjonen, vurderer vi at det ikke er nødvendig å stramme inn tiltakene i vår kommune nå. Skulle den endre seg og vi får mye smitte, er vi klare til å endre retningslinjene og reglene på kort varsel.  

Tirsdag 29. desember 2020 var vi i møte med kommunene i Trondheimsregionen, og vi holdt et ekstra formannskapsmøte for å orientere politikerne om status.  

Smitte på Horg helse- og omsorgssenter 

Blant smittetilfellene den senere tida, testet en ansatt på Horg helse- og omsorgssenter positivt mandag 28. desember.  Vi er bekymret for de mest sårbare blant oss, men alle nødvendige tiltak er satt inn for å forsøke å hindre videre smitte.   

Anbefaler munnbind  

Vi innfører ikke et påbud om munnbind på offentlige steder i Melhus. Men vi fortsetter å anbefale bruk av det på steder med mye folk, og der det er vanskelig å overholde god nok avstand.  

Årsaken til at det er ulike regler i kommunene, er at smittesituasjonen er ulik. Det kan medføre andre tiltak i kommuner med mye smitte. I vår nabokommune Trondheim, for eksempel, er det påbud om munnbind både i kollektivtrafikken og på offentlige steder. Vi oppfordrer alle til å følge reglene som gjelder der vi oppholder oss.   

Dugnaden fortsetter 

Selv om vi starter med vaksinering rett over nyttår, må vi belage oss på å stå i denne situasjonen i en god stund ennå, godt frem mot sommeren. Mange frykter en oppblomstring av smitte på nyåret, etter endt juleferie og økt reisevirksomhet.  

Det blir derfor utrolig viktig at vi alle fortsetter den gode innsatsen som er lagt ned. Et av de viktigste tiltakene er at vi alle begrenser hvor mange personer vi omgås. Med en liten omgangskrets, er det færre som rammes dersom en av oss blir smittet.  

I tillegg må vi fortsette med smittevernreglene vi kjenner så godt:  

  • Minst én meters avstand, to meter til personer i risikogruppene 
  • God håndhygiene 
  • Får vi symptomer eller formen skranter, skal vi holde oss hjemme 

Les gjerne om avstand og færre kontakter på Folkehelseinstituttets sider.  
FHIs smittevernråd for en trygg julefeiring.  

Vaksinering – ikke nødvendig å ta kontakt  

Allerede i første uke på nyåret kommer de første dosene med koronavaksine til Melhus. Vi er klare til å starte vaksinering, og følger retningslinjene fra regjeringen og Folkehelseinstituttet for hvilke grupper som skal prioriteres.  

Første leveranse til vår kommune består av 50 vaksiner, og så vil det komme mer i ukene som følger. Vi starter med å vaksinere på våre sykehjem.  

Det er ikke nødvendig å ta kontakt med oss eller din fastlege for å bestille time til vaksinering. Vi starter med de prioriterte gruppene. Vi vil fortløpende orientere om vaksineringen og hvordan dette skal løses i praksis.   

God kapasitet for testing  

Vi anbefaler alle med symptomer om å teste seg. Time bestilles på vår koronaside. Du kan også ta kontakt på vår koronatelefon; 906 18 260. Har du spørsmål, kan du også sende oss en e-post på korona@melhus.kommune.no.  

Et annerledes år 

Vi ønsker å takke hver og en av dere for stor innsats og dugnadsvilje i det som har vært et annerledes, og for mange et krevende år. Fortsatt vil dagene våre bli preget av koronapandemien i lengre tid, men gode nyheter om vaksine gjør at vi også ser lyst på året som kommer.  

Vi ønsker dere alle en fortsatt god romjul, en fin og rolig nyttårsfeiring og et riktig godt nytt år!  


De beste hilsener fra  

Jorid Jagtøyen, ordfører 
Katrine Lereggen, rådmann