Gode nyheter om vaksine som kommer allerede i mellomjula, gir håp om at bedre dager ligger foran oss. Men myndighetene og regjeringen har understreket at det vil ta tid før vi er tilbake til de vanlige hverdagene vi alle savner.

Lite smitte lokalt

Tirsdag 22. desember fikk vi et nytt smittetilfelle. Men vi har så langt vært heldige i Melhus, og hatt lite smitte. I Trondheim peker pilene i feil retning, etter å ha hatt lite smitte i lang tid. Også andre kommuner rundt oss opplever små og større utbrudd.

Flere samles i jula

Mange frykter en oppblomstring av smitte i jula. Flere skal samles, og mange reiser hjem for å være sammen med sine. Da blir det så viktig at vi alle følger retningslinjene og er nøye på å følge smittevernrådene:

  • Er du syk, snufsete eller har symptomer kan du ikke være med på juleselskapet
  • Hold minst én meters avstand, to meter til personer i risikogruppene
  • Vask hendene nøye og ofte

Begrens omgangskretsen

Og så er det viktig at vi alle begrenser hvor mange vi omgir oss med. Særlig gjelder dette hvis det skal samles opp til ti personer, som er tillatt to av dagene i jula. Da bør du ikke omgås særlig mange andre mennesker enn den gruppa.

Folkehelseinstituttet har oppsummert: Smittevernråd for en trygg julefeiring.

Våre sykehjem i jula

Er du pårørende til noen på våre sykehjem? Les gjerne denne saken: Våre sykehjem i jula – besøk og hjemmebesøk.

Vaksine er på vei

Europakommisjonen godkjente 21. desember som ventet koronavaksinen til BioNTech og Pifizer. Allerede andre juledag er de første vaksinedosene ventet å komme til Norge. I første omgang leveres i underkant av 10 000 doser, som skal brukes på Østlandet. Les mer på regjeringen.no.

I Melhus er vi klare til å starte vaksinering av de prioriterte gruppene når de første dosene kommer mest sannsynlig over nyttår. Vi følger retningslinjene fra regjeringen og helsemyndighetene, om hvem som skal få vaksinene først.

Det er ikke nødvendig å ta kontakt med kommunen eller din fastlege for å bestille time til vaksinering. Vi kommer med mer informasjon om hvordan vaksineringen vil foregå over nyttår.  

Testing

Det er viktig at du tester deg hvis du får symptomer. Time bestiller du på melhus.kommune.no/korona. Oversikt over symptomer finner du på helsenorge.no. I utgangspunktet er teststasjonen åpen på dagene utenom hellig- og helgedager i jula.

Vi ønsker alle sammen en god og fredfull jul!