Mandag denne uka møttes en gjeng fra bofellesskapet nede ved Gaula som de ofte gjør, for å fiske, drikke kaffe og skravle. Denne gangen kom også Petter Nyquist, kjent som Petter Uteligger fra flere TV-programmer.

Digital konferanse

Han har reist rundt i landet og laget innslag om ulike aktivitetstilbud for brukere innen rus og psykiatri til konferansen «Fyll dagene 2020», i regi av Kommunesektorens organisasjon (KS). Vårt bofellesskap Idrettsveien ble plukket ut blant mange for å vise frem hvordan vi jobber. 

I år samarbeider kommunene Oslo, Stavanger og Bergen, samt Fylkesmannen i Trøndelag om arrangementet. I tillegg har brukerorganisasjoner vært sterkt delaktige i arbeidet med å få til konferansen.

Konferansen foregår digitalt, med direktesending på Petter Uteliggers Facebookside. Dette skjer mandag 14. september klokka 12-15, og alle kan følge med. 

En aktiv hverdag

Aktivitet og frivillig innsats står sentralt i Idrettsveien bofellesskap. Blant de mange årlige aktivitetene er tur til Galdhøpiggen, sykling av Birken og NM i gatefotball. Men det er ikke bare de store, hårete målene som står i fokus. Hver uke er det faste treff, treningsøkter og frivillig arbeid, hvor fellesskap, aktiviteter og det å være til nytte er viktige pilarer.  

De tar på seg mange små og større oppdrag, som å måke gårdsplasser, hente matvarer og mindre byggeprosjekter, for å nevne noe. Gjennom appen Nyby, kan de bidra med enda mer frivillig innsats i melhussamfunnet. 

Vi er veldig stolte av den jobben våre bofellesskap gjør, og er glad for at Idrettsveien får muligheten til å vise frem hva de betyr for sine brukere.  

 

Fyll dagene
  • Fyll Dagene ble arrangert for første gang i Oslo i 2017, i Stavanger i 2018 og i Bergen i 2019. 

  • «Fyll dagene» er en årlig «Recovery og aktivitetsmesse», som retter seg mot mennesker med utfordringer innen psykisk helse og/eller rus, pårørende og andre interesserte.

  • Målet er å gi en oversikt over alle tilbud som finnes der ute til personer som har hatt eller har rusproblemer.

  • Stavanger, Bergen og Oslo har egne hjemmesider som viser alle disse tilbudene.

  • I år samarbeider Oslo, Stavanger, Bergen og Fylkesmannen i Trøndelag om arrangementet. 

  • Prosjektgruppa består av medlemmer av de fire kommunene, brukerorganisasjoner og KS. De har møttes jevnlig på Teams.

  • Mandag 14. september 2020 blir det livesending fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Kilde: KS

 

Bilde av Petter Uteligger som besøkte Idrettsveien bofellesskap
Aron fortalte hva hverdagene gjennom Idrettsveien bofellesskap betyr for ham. 

Bilde av Petter Uteligger som besøkte Idrettsveien bofellesskap
Erik Kvam Hansen og Stian Falch er ansvarlige for de mange aktivitetene Idrettsveien bofellesskap gjennomfører med sine brukere.