Vedkommende har vært tilknyttet Lundamo skole og barnehage gjennom et prosjektarbeid. Ingen av barna har hatt nær kontakt med den smittede, men noen ansatte er blant de 19 i karantene.

Flere av disse skal testes på mandag, og de er alle bedt om å være oppmerksomme på symptomer. Det er lav terskel for testing, vi har god kapasitet. Vi er forberedt på at det kan komme flere tilfeller, selv om vi mener vi har god kontroll og oversikt.

Vi er ennå ikke sikre på hva som er smittekilden, men jobber videre med å få kartlagt dette.

Skolen og barnehagen holder åpent

Kommuneoverlegens vurdering er at det er trygt å la skolen og barnehagen holde åpent. For å være definert som nærkontakt, må en ha vært sammen med den smittede nærmere enn to meter i mer enn 15 minutter. Ingen av barna på skolen eller barnehagen har hatt nær kontakt med den smittede. 

Smittevernrutinene er og har vært gode på skolen og barnehagen.

Smittetilfelle nummer to fredag kveld

Ifølge statistikken fikk Melhus to nye smittetilfeller fredag kveld, men vi har kun blitt varslet om det ene. Vi venter på svar fra Folkehelseinstituttet angående det andre tilfellet. Vi forventer dermed at dette gjelder en person som er folkeregistrert i Melhus, men som bor et annet sted i landet.

Testing

Du bestiller enkelt time til test på melhus.kommune.no/korona. Du kan også ringe koronatelefonen på 906 18 260 alle hverdager mellom klokka 9-11, eller sende koronateamet en e-post på korona@melhus.kommune.no.

Helsenorge.no har en nyttig oversikt over hvilke symptomer du skal være oppmerksom på.