Det skjer i vårt vaksinelokale i Energiparken, Løvsetvegen 2 (se kart). Denne dagen er det bare å stikke innom og få vaksine.

Dette gjelder:

  • Første dose: Velkommen skal du være! Det er veldig viktig at så mange som mulig blir vaksinert. Er du usikker, har spørsmål eller er nervøs, ta kontakt med vaksinegruppa. De er erfarne helsepersonell, og svarer gjerne på dine spørsmål. Gruer du deg til å sette sprøyte, legger vi til rette så det skjer i rolige, trygge former.
  • Andre dose: Fikk du Pfizervaksinen som dose én må det ha gått minst tre uker, og minst fire uker hvis første dose var Modernavaksinen. Du må ha fylt 18 år for å ta dose to. 
  • Tredje dose: For personer over 45 år hvis det har gått 4,5 måned (20 uker) siden andre dose. Det vil si at du fikk dose nummer to før 1. august.

Slik fungerer det:

I praksis er det bare å møte opp denne dagen, så fremt det nødvendige tidsintervallet har passert (se over). Bare husk følgende:

  • Legitimasjon
  • Ha på munnbind
  • Vær frisk og uten symptomer

Den viktige vaksineringen

Regjeringen peker på vaksineringen som kanskje det aller viktigste verktøyet vi har for å bremse smitten og ikke minst risikoen for alvorlig sykdom ved koronasmitte. Nå er det viktig at alle tar vaksinen, både dose én, to og tre.

Intervallet mellom dose to og tre er nå satt til 4,5 måned (20 uker). Vi jobber med å oppskalere og planlegge for et enda større trykk på vaksineringen fremover. Du får tilbud om vaksine via SMS fra oss når det blir din tur. Vaksinelokalet vil også holde åpent også i romjula, på tirsdag 28. desember.

Helsepersonell skal prioriteres i vaksinekøen, og i Melhus er vi nå så å si ferdig med å gi tredje dose til denne gruppa. Langt over 400 personer har fått sin tredje dose.

Lærere og barnehagepersonell skal også prioriteres. Mange av disse må vente til første uka i januar før det har gått lang nok tid siden de fikk sin andre dose, men vi er i gang med å planlegge også for dette.

Kontaktinformasjon:

Har du spørsmål, ta kontakt med vaksinegruppa.

Sjekk melhus.kommune.no/vaksine for oppdateringer og statistikk.