Det er konklusjonen etter Folkehelseinstituttet har gjennomført en grundig vurdering av vaksinepartiet som ble kjørt ut til Trondheim, Malvik og Melhus i uke 3.

35 ble vaksinert

– Kontrollen viser at de aktuelle vaksinedosene ikke var utsatt for frost. Det innebærer at de som fikk en vaksinedose fra dette partiet ikke trenger en ekstra dose. De som bare har fått én dose kan få sin andre dose som tidligere planlagt, sier Sara Viksmoen Watle, overlege ved Folkehelseinstituttet.

I Melhus var det 35 personer som fikk sin første vaksinedose tirsdag 19. januar, og det var beboere i omsorgsboligene på Buen- og Hølonda helse- og omsorgssenter, samt noe helsepersonell.

Kontrollrutiner

Avviket ble oppdaget gjennom ordinær kvalitetsrutine, og viser at sikkerhetsleddene fungerer som de skal, sier Knut Jønsrud, seksjonsleder ved FHI.

Transportfirmaet World Courier som transporterer vaksinene har iverksatt tiltak som skal sikre at tilsvarende hendelse ikke skjer igjen. Tiltakene innebærer ekstra opplæring og utvidet kontroll under klargjøring av kjølekuber. Transportfirmaet har ikke funnet tilsvarende avvik på andre forsendelser.