De unge har ofret mye i denne pandemien. I takt med at det er sommer og samfunnet gradvis åpner mer opp, har de et stort behov for å samles. Det skal de få lov til!                      

- Bry deg og bland deg

Likevel har politiet og våre ansatte som jobber med ungdommer en klar oppfordring: Bry deg og bland deg. Kort og godt: Vær en litt kjip forelder!

Vi vet at ungdommer i Melhus samles i små og store grupper, og at det drikkes alkohol og testes andre narkotiske stoffer. Dette gjelder også de som ennå går på ungdomsskolen.

Gode råd

Politikontakt Snorre Løvseth, SLT-koordinator Kristin Johnsen, miljøterapeut Tone Tenden i avdeling psykisk helse og rus har gått sammen med Marianne Nordhaug som er leder av Ungdomsrådet. De har følgende råd til foreldre med ungdommer i hus:

  • Involver deg i ungdommene og det de driver med
  • Stikk innom der ungdommene samles. Samles de ute en kveld; legg trimturen dit den kvelden
  • Ikke send med alkohol til mindreårige. Da drikker de bare mer
  • Er du bekymret? Snakk med ungdommen din, snakk med andre foreldre. Du kan også kontakte politiet for å få råd

Er det så farlig, da?

Forskning viser at ungdom som får smake alkohol hjemme drikker oftere og mer ute blant sine jevnaldrende. Ungdomshjernen er ikke ferdig utviklet, og er ikke klar for å håndtere den påvirkningen alkoholrusen gir.

Les gjerne mer om ungdom og alkohol på Av-og-til sine temasider om emnet. Melhus kommune har som 55 andre kommuner et samarbeid med organisasjonen om å spre godt alkovett.