Smittesporingen pågår nå.

24 tilfeller i jula

Siden 22. desember har vi hatt 24 smittetilfeller i Melhus. Det er en kraftig økning, og samsvarer med det økte smittetrykket i kommunene rundt oss. Totalt har vi hatt 42 tilfeller som har utløst smittesporing i kommunen vår, siden 12. mars.

Vi opererer med andre tall enn Folkehelseinstituttet, som har 45 registrerte tilfeller i Melhus. De regner med alle personer som er folkeregistrert i Melhus, men som bor andre steder i landet. Samtidig regner vi med personer som ikke er folkeregistrert her, men som bor her og fører til at vi må spore smitte.

Strenge restriksjoner og regler

Smittevernreglene i Melhus ble strammet kraftig inn fra 1. januar. Blant annet en maksgrense på ti personer som vi kan omgås utenom egen husstand, jobb og skole, og påbud om munnbind på offentlige steder. I tillegg er vi alle anmodet om å unngå alle unødvendige reiser på tvers av kommunegrensene ut januar måned.

Det er viktig at vi alle begrenser den sosiale omgangen, og holder oss mest mulig hjemme. De som kan ha hjemmekontor, bør ha det. På den måten kan vi få bremset den økende smitten.

Når vi først treffes, er det akkurat like viktig som før med smittevernreglene, også med munnbind: God avstand, god håndhygiene og alle med små eller store symptomer holder seg hjemme og tester seg.

Testing

Teststasjonen åpner igjen i morgen, mandag 4. januar. Test bestiller du enkelt på vår koronaside. Du kan også ringe vår koronatelefon på 906 18 260 mellom klokka 9-11. Har du spørsmål kan du også bruke vår e-post: korona@melhus.kommune.no.