I helgen ble alle på skolen testet, og en del av dem har også blitt testet for andre gang. Fortsatt mangler svar på noen få prøver, men alle som har kommet til nå har vært negative.

Oversiktlig situasjon

Kommuneoverlege Aslak Jaryd Johansen er fornøyd. Likevel følger vi situasjonen tett, og er i beredskap for at fortsatt kan komme nye tilfeller. Han gir skryt til skolen, som har innført gode og treffsikre tiltak.

- Vi tror det er lav sjanse for smitte på skolen nå. Vi tror heller ikke det har vært noe videre spredning av viruset utover de to positive prøvene i helga, verken på skolen eller i samfunnet ellers.

Alle elever og ansatte er i karantene. De må fortsatt være oppmerksomme dersom det oppstår symptomer.

Begrens nærkontaktene

De siste dagene har vi satt fokus på dette med nærkontakter. Vi har blitt gode på smittevernreglene med avstand, hygiene og vi holder oss hjemme når vi er syke eller forkjølte. Men mange av oss er sosiale på mange ulike arenaer. Skulle du bli smittet, havner dine nærkontakter i karantene.

Vi oppfordrer derfor alle til å være bevisste på hvor mange ulike mennesker vi er sammen med på ulike arenaer.

Ordfører Jorid Jagtøyen, utvalgsleder Maren Grøthe og representant i Ungdomsrådet Marwa Shirin Khan der de drøfter temaet i en video som er lagt ut på vår Facebook-side.

Les hva Folkehelseinstituttet sier om nærkontakter, avstand, karantene og isolasjon.

Du bestiller time til koronatest på melhus.kommune.no/korona. Her finner du også oppdatert lokal informasjon.