- Vi har satt nærkontaktene i karantene. De er testet, og vi har ikke fått nye smittetilfeller siden lørdag kveld. Men vi er fortsatt beredt, og klar til å fortsette smittesporing hvis det kommer nye tilfeller, sier enhetsleder Monica Brækken.

100 personer er kontaktet

Totalt har vi åtte smittetilfeller knyttet til utbruddet i Humla familiebarnehage. Ingen av dem opplever alvorlige symptomer.

Opp mot 40 er i karantene, og gjennom smittesporing har vi vært i kontakt med rundt 100 personer.

Det er kommuneoverlegen som tar den helsefaglige beslutningen om hvem som havner i karantene.

Fortsatt ukjent smittekilde

Fortsatt kan vi ikke fastslå smittekilden 100 prosent, men jobber med ulike teorier.

- Kan hende kommer vi ikke helt til bunns i det, men vi kan finne sannsynlige forklaringer. Men det viktigste er at vi klarer å bremse smitten videre, sier Brækken.

- Kan ha skjedd hvem som helst

Hun understreker at det er tilfeldig hvem dette rammer.

- Det er viktig for oss å si at dette kan ha skjedd hvem som helst. Vi opplever at de personene dette gjelder, tar det på stort alvor. De har tatt gode forholdsregler, og har god oversikt over hvem de har vært sammen med og hvor de har oppholdt seg.

Dugnaden fortsetter

Når vi nå opplever et utbrudd i kommunen vår, og vi ser at smitten øker rundt oss, er det viktig at vi alle bidrar i dugnaden. Vi må begrense hvor mange vi omgås, og holde oss mest mulig hjemme.

Og vi fortsetter å følge smittevernreglene som er kjente for oss alle: God avstand, god hånd- og hostehygiene og vi holder oss hjemme når formen ikke er bra.

Det er lav terskel for testing. Du kan bestille time til test på melhus.kommune.no/korona

Tidligere saker knyttet til dette smitteutbruddet:

Nytt smittetilfelle i Melhus

Smittetilfelle nummer to

Et tredje smittetilfelle er bekreftet

Seks nye tilfeller lørdag kveld

Status søndag kveld