• 162 tester mandag 4. januar
  • 139 tester tirsdag 5. januar
  • Ingen nye smittetilfeller siden søndag 3. januar

- Det er veldig positivt. Så vet vi at vi plutselig kan få en smittetopp igjen, som vi gjorde i jula. Men vi har et apparat som er beredt til å ta det, sier enhetsleder Monica Brækken.

Negative svar på testene fra Horg

Dette betyr også at den andre testrunden av pasientene på Horg helse- og omsorgssenter 1. januar, har vært negative. 

Test nummer tre ble tatt 4. januar, der forventer vi å få svarene i løpet av kvelden og morgendagen. Bakgrunnen er at vi på fjerde juledag fikk vi melding om at en ansatt på sykehjemmet hadde testet positivt.

Få nærkontakter

Noen av de som har vært i karantene og isolasjon, går i disse dager ut av den. Smittesporerne følger opp de vi har vært i kontakt med.

Selv om vi fikk en god del smittetilfeller i jula, ser vi at mange av dem har hatt få nærkontakter. Det betyr at færre har stått i fare for å bli smittet, og ikke så mange har måttet gå i karantene.

Tøffe tiltak

Nå lever vi med strenge retningslinjer, der vi har fått både lokale og nasjonale tiltak og anbefalinger. Vi blir bedt om å ikke besøke hverandre og holde oss mest mulig hjemme de neste to ukene. Alle som kan, bør ha hjemmekontor. De fleste arrangementer utgår i denne perioden.

- Hvis vi alle er ekstra forsiktige nå, og følger de rådene vi får, tror jeg at vi skal klare å holde smittetrykket nede, sier Brækken.

I dag har vi også satt de 70 første vaksinedosene i Melhus. Det er svært gode og etterlengtede nyheter. Likevel må vi forberede oss på at vi må leve med restriksjoner og smitteverntiltak i lang tid fremover.

Testing og kontakt

Får du symptomer, anbefaler vi at du tar en test. Den bestiller du på vår koronaside.

Det er stort trykk på teststasjonen for tiden, både i form av testing og henvendelser. Lurer du på noe om symptomer, retningslinjer, regler og tiltak, anbefaler vi å ringe den nasjonale informasjonstelefonen på 815 55 015. Den betjenes av Folkehelseinstituttet.

Får du ikke bestilt time på nett, kan du også ringe vår koronatelefon på 906 18 260 mellom klokka 9-11 på hverdager. DU kan også sende oss en e-post på korona@melhus.kommune.no.