I Melhus har vi som ventet hatt en del smittetilfeller de siste ukene. Så langt denne uka har vi 12 positive tilfeller. De fleste smittede er nå barn og unge.

Onsdag denne uka holdt helse- og omsorgsminister Bent Høie en pressekonferanse. Da sa han:

«De fleste som står i fare for å bli alvorlig syke eller dø er godt beskyttet. Stigende smittetall krever ikke lenger umiddelbar handling. Vi er mer opptatt av hvor mange som blir innlagt på sykehus og hvor mange som blir vaksinert enn hvor mange som får positive svar på koronatesten. Det er likevel viktig at smitten ikke øker for mye mens de yngste og etternølerne blir vaksinert.»

Melhus kommune følger fortsatt den nasjonale strategien for håndtering av pandemien. Dette innebærer blant annet at vi holder god progresjon i vaksineringen og bedriver utstrakt testing. Barn og unge skal få leve så normalt som mulig. Samtidig må vi unngå at for mange blir syke. Det kan gå ut over de svakeste.

Kommet langt i vaksineringen

I løpet av neste uke (uke 37) nærmer vi oss å være ferdig med å vaksinere innbyggerne over 18 år som har takket ja til vaksine. De fleste i aldersgruppa 16-17 år har fått første dose. Andre dose til denne gruppa blir gitt i starten av november. Neste uke begynner vi å vaksinere 12-15-åringene. De skal ha kun én dose.

Har du utsatt å ta vaksinen? Det er fortsatt ikke for sent. Ta gjerne kontakt med oss

Selvtest for barn og unge

I august innførte Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet et nytt testregime for barn og unge. De kan nå i mange tilfeller teste seg ut av karantene.

Framover vil deler av denne testingen skje med selvtester. Disse selvtestene skal brukes når man har vært nærkontakt til en smittet og man selv er uten symptomer på covid-19.

Utdeling av tester vil skje i regi av skoler, lag og foreninger.

Slik tar du selvtest

Smittevernreglene gjelder fortsatt

Disse nasjonale tiltakene gjelder nå

Det viktigste er (gjelder også fullvaksinerte):

  • Hold avstand
  • Hold deg hjemme når du er syk
  • Hold hendene rene
  • Test deg ved symptomer

Det kan være vanskelig å skille covid-19 fra forkjølelse, influensa og allergi. Hovedregelen er at dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du teste deg for korona. Les mer om hva du skal gjøre hvis er syk eller mistenker at du er smittet av koronavirus, og om når barn og ungdom med luftveissymptomer bør være hjemme

Bestill test her

Åpner bassengene igjen

Neste uke åpner svømmehallene våre for publikumsbesøk igjen. Vanlige smittevernrutiner gjelder: God avstand og håndhygiene, og ingen bading hvis du har symptomer.

Informasjon om åpningstider