• Fire satt allerede i karantene som kjente nærkontakter. Ingen nye blir satt i karantene som følge av disse
  • Det femte tilfellet tok test ved en grenseovergang 6. januar. Vi fikk melding om positiv test lørdag kveld. Personen dro rett hjem i karantene etter ankomst til landet. To personer er satt i karantene som følge av dette

Få nærkontakter og smittevernregler

Også her, som vi nevnte i går, ser vi at folk har få nærkontakter. Det tyder på at folk følger retningslinjene.

Det mest effektive vi gjør for å hindre og bremse smitte, er å ha så få nærkontakter som mulig og holde god avstand de gangene vi er ute. Minst én meter, helst to, i alle fall til de som er i risikogruppene.

I tillegg gjelder de andre to huskereglene: Vask hendene ofte og nøye, og ved symptomer skal vi holde oss hjemme fra jobb, skole unngå å gjøre andre ærender.

Strenge tiltak gjelder nå

Både lokalt, regionalt og nasjonalt er det innført kraftige tiltak og anbefalinger. Regjeringen ber oss holde oss hjemme, og unngå å dra på besøk til hverandre. Alle innendørs arrangementer anbefales utsatt.

Kommuner i Trondheimsregionen ber oss unngå unødvendige reiser over kommunegrensene ut januar, og ber alle som kan, sitte på hjemmekontor.

Lokalt har Melhus blant annet innført påbud om munnbind innendørs i offentlige rom. Les om de lokale og nasjonale tiltakene.

Testing, symptomer og spørsmål

  • Bestilling av time til test: www.melhus.kommune.no/korona 
  • Får du ikke bestilt på nett? Ring vår koronatelefon på 906 18 260 mellom klokka 9-11 alle hverdager
  • Får du symptomer, anbefaler vi at du tar en test. En grei oversikt over hva man skal være på utkikk etter, finner du på helsenorge.no
  • Har du andre spørsmål om symptomer, tiltak, regler og det som er anbefalt, kan du ringe den nasjonale informasjonstelefonen på 815 55 015