200 utstillere fra 14 regioner skal delta på matfestivalen i år. Håkon Sagløkken driver hjorteoppdrett i Sagløkken Hjort & Vilt og er en av utstillerne i Smak og Opplev Melhus.

- Vi gleder oss veldig til matfestival og å få vise frem produktene våre. Sommeren er hektisk for produsentene våre som gjør seg klar til festival, sier Sagløkken.

Melhus er en mangfoldig kommune

I år stiller Smak og Opplev Melhus med fem utstillere. Du kan få kjøpt lefser fra Mærkevare Hjembakt, sorthonning fra Tirslaugtrøa Bigård, ville vekster fra Trøndelag Sankeri, lam fra Rensfjell-lam og hjortekjøtt fra Sagløkken Hjort & Vilt.

- Jeg tror det er viktig for kommunen å vise frem mangfoldet. Melhus kommune har en unik sammensetning av fjell, fjord og jordbruk. Vi har alt fra lam som beiter på fjellet og fisk som blir til fiskekaker på Øysand, sier Sagløkken. 

Melhus kommune bistår på flere områder

På årets festival vil både ordfører Einar Gimse-Syrstad, varaordfører Fritz Arne Haugen, kultursjef Jan Erik Landrø og næringsrådgiver Signy Overbye bistå Smak og Opplev Melhus på stand. Ordføreren skal også resignere Trøndersk Matmanifest, en avtale du kan lese mer om på tronderskmatmanifest.no.

I tillegg til å ha representanter på festivalen, bidrar også kommunen med økonomiske midler.

- Melhus kommune har satt av midler i budsjettet slik at det blir mulig for Smak og Opplev Melhus å delta på Matfestivalen. Det er dyrt med gateleie. Uten støtte fra kommunen hadde de ikke hatt mulighet til å delta på festivalen, sier Signy Overbye, næringsrådgiver i Melhus kommune. 

Kom og smak

Smak og Opplev Melhus har god erfaring fra tidligere deltakelse på festivalen og gleder seg til å treffe mange matglade mennesker.

- Vi håper at mange tar turen innom standen vår og ser hva vi har å by på. Smak og Opplev Melhus står på stand i Munkegata i krysset ved Erling Skakkes gate torsdag og fredag fra 11-19, og lørdag fra 11-17.30. 

Du finner mer informasjon om program og utstillere på oimat.no/tronderskmatfestival