Formannskapet har i møte 21.05.19, sak 61/19, vedtatt å legge forslag til Reguleringsplan for E6 Prestteigen - Gyllan med planbeskrivelse og konsekvensutredning, plankart og planbestemmelser med tilhørende vedlegg ut til offentlig ettersyn og sendes på høring. 

Planen er uarbeidet av Norconsult AS på vegne av tiltakshaver Nye Veier AS.

Et planforslag skal ha en planbeskrivelse som beskriver planens formål, hovedinnhold og virkninger, samt planens forhold til rammer og retningslinjer som gjelder for området. I tillegg skal det utarbeides plankart og planbestemmelser som gjøres juridisk bindende for området ved vedtak i kommunestyret.

Hensikten med planen
Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for bygging av ny firefelts motorveg med midtdeler på strekningen Prestteigen - Gyllan. Vegen skal tilfredsstille vegnormalens krav til 110 km/t, med unntak av der en benytter eksisterende veg. For disse strekningene legges det til grunn 100 km/t. Planområdet strekker seg fra Prestteigenkrysset i Midtre-Gauldal kommune til Gyllan i Melhus kommune. Strekningen er om lag 7,6 km, hvor ca. 3 km ligger i Melhus kommune fra kommunegrensa til Gyllan. 

Planforslaget for reguleringsplan for E6 Prestteigen - Gyllan kan ses her.

Eventuelle spørsmål kan rettes til saksbehandler Liv Åshild Lykkja tlf. 72858173 eller til Nye Veier v/Jan Olav Sivertsen tlf. 91546871.

Folkemøte og åpen  kontordag
Det vil bli holdt åpent folkemøte og åpen kontordag i høringsperioden. Tidspunkt og sted vil bli bekjentgjort i lokalpressen og på våre hjemmesider. 

Sende inn merknad
Innspill eller merknader sendes innen 18.09.20 per e-post eller per post til Melhus kommune, postboks 55, 7221 Melhus.
Merknaden merkes "Reguleringsplan for E6 Prestteigen - Gyllan, saksnr. 18/5278"