- En betydelig andel av smitten skjer mellom de som bor sammen. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har derfor anbefalt tre tiltak for å hindre ytterligere smittespredning. Regjeringen har fulgt anbefalingene, som trådte i kraft fredag 30. oktober, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

De tre tiltakene:

  1. Nærkontakter som utvikler symptomer, må isolere seg som om de er syke

Er du nærkontakt, blir du satt i karantene. Utvikler du symptomer, kreves det nå at isolerer deg umiddelbart frem til du får et negativt prøveresultat. Karantenetiden på ti døgn skal fullføres, selv om du får negativt prøvesvar.

  1. Nærkontakter anbefales å teste seg

Fra før skulle alle nærkontakter til en smittet i karantene. Nå anbefales alle å teste seg. Selv om du får et negativt prøvesvar, skal du fullføre karantenen.

  1. Voksne i samme husstand bør holde avstand

Så langt det går bør voksne i karantene i samme husstand, holde avstand til hverandre. Det understrekes at dette gjelder voksne, kontakt mellom barn og foreldre påvirkes ikke av dette.

Les om innskjerpingen av tiltakene på regjeringen.no.

Koronatest

Trenger du bestille time til koronatest? Det gjør du på melhus.kommune.no/korona. Får du ikke til å gjøre dette på nett, kan du også ringe vår koronatelefon på 906 18 260 alle hverdager mellom klokka 9-11.