Andre juledag fikk vi to nye smittetilfeller i Melhus: En beboer i Idrettsveien bofellesskap, knyttet til det første tilfellet som kom på julaften. Det andre tilfellet er en person bosatt i Melhus, som har blitt smittet gjennom sin jobb i Trondheim.

Karantene

  • Ti personer er satt i karantene som nærkontakter av personen som ble smittet gjennom jobb i Trondheim.
  • Totalt 12 personer er satt i karantene knyttet til det andre smittetilfellet i Idrettsveien bofellesskap: Fire beboere, fire ansatte og fire andre. Noen av disse var allerede satt i karantene som følge av det første tilfellet.

Sliter med å få kontakt med alle

Vi opplever at sporingen knyttet til smitten i bofellesskapet er delvis utfordrende.

Det er personer knyttet til et rusmiljø både i Melhus og Trondheim, som vi mistenker kan være eksponert for smitte. Vi har aktivt forsøkt å komme i kontakt med disse, både via telefon og ved fysisk oppmøte gjennom dagen, men vi har ikke lyktes med alle. Én person ønsket heller ikke å ta en koronatest.

Vi vil fortsette å følge opp aktuelle personer i miljøet gjennom vår enhet for arbeid, psykisk helse og rus. Samtidig er vi opptatt av å ivareta smittevernet for våre ansatte.

Testing

Vi anbefaler alle med symptomer om å ta en test. Du kan bestille time på vår koronaside. Åpningstider for teststasjonen og koronatelefonen gjennom jula finner du her.