Prisvinnerne vil bli hedret på Melhus kommunes hederskveld torsdag 9. mars.

Årets navn

Prisen har til hensikt å hedre en person eller organisasjon som har i kraft av sin innsats eller arbeid bidratt med positiv omtale av Melhus på lokalt, regionalt, nasjonalt eller internasjonalt nivå. Årets navn har gitt inspirasjon til andre og har gjerne i kraft av sin prestasjon blitt et positivt forbilde og noen vi er veldig stolt over i Melhus.

Begrunnelse for at årets navn er Ola Solbakken:

Melhusgutten, som ble født i 1998 og som signerte for Roma november 2022. Født og oppvokst opp på Høyeggen. Dette er den andre utenlandsproffen vi har fra Melhus kommune innen fotball – verdens største idrett. Ingrid Syrstad Engen er i FC Barcelona og nå Ola Solbakken i Roma. Det morsomme er at disse to trente sammen på fritid og spilte på samme lag. De bodde i Bankhallen da den ble åpna da de var rundt 13 år.

Jose Mourinho, en av de mest kjente og meriterte trenerne i verden, ringte Ola på Facetime (!) i november 2022 for å snakke med fotballspilleren han tidligere på året hadde blitt ydmyket av med 1-6-tap for Bodø Glimt. Der hadde samme trener uttalt «det virker som han var på motorsykkel mens de andre var på sykkel».

Ola Solbakken er hele Norges årets navn – og vi er stolte over at han er fra Melhus og spilt her til han gikk til RBK som 16-åring.

Vi gratulerer Ola med Årets Navn 2022. Han er en positiv rollefigur for barn og unge og viser at står man på for det man drømmer om, så kan drømmer bli til virkelighet.

Formannskapet ønsker Ola Solbakken lykke til med karrieren i utlandet og vil følge med og heie på han.

Årets ildsjel

Årets ildsjel er en hederspris for fortjenestefullt arbeid. En takk og en anerkjennelse til den eller de som har vist sitt stort engasjement og innsats for fellesskapets verdier og/eller gjør en jobb for frivillige lag- og foreninger i Melhus kommune.

Begrunnelse for at Ragnhild Omdal er årets ildsjel:

Hun har gjort reint bord på alt av hedersbevisninger i Melhus IL (MIL). Er æresmedlem i MIL. Hun gikk i 2022 ut av styret i Melhus Trim etter nesten 50 år i trimavdelinga.

Ragnhild Omdal var selv første leder i 1973 da avdelinga ble opprettet. Allerede i 1957 var hun kasserer i hovedlaget, og kan da påberope seg 65 år med ulike nøkkelroller i Melhus idrettslag. Ragnhild har også mottatt kulturprisen av Melhus kommune i 2006. MIL omtaler henne som en bauta i idrettslaget med hennes engasjement for folkehelse, frivillig innsats og et samfunnsbidrag til innbyggerne i Melhus uten sidestykke.

Ragnhild er en ildsjel utenom det vanlige. Ragnhild har bidratt og startet opp mange aktiviteter i skog og mark, Vassfjellhytta, trimgrupper i C-bygget, Folk i Form-løypa og Einar Tambarskjelves Minneløp for å nevne noe. Hun har bidratt til folkehelse og trivsel for mange tusen innbyggere de siste 65 årene.