Smittestopp blir et verktøy som skal testes ut og innføres på nasjonalt nivå, og som skal supplere kommunenes arbeid med smitteoppsporing.

Drammen kommune vil være først ute med SMS-varsling, før det lanseres i resten av landet. Selv om funksjonen ikke gjelder hele Norge foreløpig, oppfordrer myndighetene alle til å laste ned appen så raskt som mulig. Dette vil bidra til å sikre at dataene er av god kvalitet.

>>Informasjon om appen og hvordan den lastes ned finner du hos Helsenorge.

Appen har to formål:

  • Brukere av Smittestopp, vil få en sms om du har vært i nærheten av andre Smittestopp-brukere, som har fått påvist koronaviruset.
  • Appen samler anonyme data om hvordan folk beveger seg, og hvor mange de møter. Det gjør oss i bedre stand til å forutse utviklingen i utbruddet, og hvordan tiltakene i samfunnet virker. Disse dataene vil FHI bruke til å analysere i hvor stor grad folk og grupper holder avstand til hverandre og omfang av nærkontakter. Slik blir det mulig å følge bedre med på om tiltakene mot koronaviruset virker, og om de smittede får flere nærkontakter etter hvert som samfunnet letter på de svært strenge restriksjonene.