- Dette gir enda bedre tilgjengelighet og flere muligheter til å få satt de viktige dråpene i tiden fremover, sier en fornøyd Marianne Thoresen som er vaksinekoordinator i Melhus kommune.

Både Apotek 1 (ved Coop Extra) og Vitus Apotek (Melhustorget) tilbyr vaksinering.

- Vi er veldig glade for å bli vist tilliten, og vil gjerne være med og bidra og ta dette samfunnsansvaret, sier apoteker Janne Marit Midtflå ved Apotek 1.

Slik bestiller du:

Du kan bestille den timen som passer deg på bestillingsside for hvert apotek. Her ser du hvilke tidspunkt som er ledige, og velger det som passer. De bruker nettsiden Helseboka til dette, som er samme nettsted som der du bestiller koronatest. Du trenger BankID for å logge inn. 

Erfarne vaksinatører

Sammen med apoteker Sinan Kucukcelik ved Vitus Apotek forsikrer Midtflå om at apotekene har farmasøyter med lang erfaring med vaksinering, ved både reise- og influensavaksinering. De håper at folk vil bruke tilbudet, om de kommer for å få dose en, to eller tre. 

- Det er viktig at vi samarbeider godt om både vaksinedoser og kapasitet. Vi er opptatt av minst mulig svinn, og at flest mulig blir vaksinert i Melhus, sier Kucukcelik.

Det er gratis å ta vaksinen. Apotekene vil kun tilby Pfizervaksinen i første omgang, og de setter vaksine på innbyggere over 18 år som ikke har underliggende sykdommer eller helsefaktorer.

Bedre tilbud på kveld og helg

Apotekene vaksinerer begge på dagtid, i tillegg til kveld og lørdag. Oversikten over de ledige timene finner du på bestillingssiden for apotekene. Dette blir tilgjengeligheten fremover:

  • Mandager kl. 16-18, Vitus Apotek, Melhustorget
  • Tirsdager kl. 16-18, Apotek 1, ved Coop Extra
  • Onsdager kl. 16-18, Energiparken, Løvsetvegen 2 (kommunens vaksinelokale)
  • Lørdager: Vitus Apotek tar én av tre lørdager og Apotek 1 tar tre av fire. Første lørdag er 22. januar, da på Vitus Apotek.

Oppdatert informasjon finner du alltid på melhus.kommune.no/vaksine.