- Biblioteket er så mye mer enn det var før. Det skal være en møteplass og et sosialt treffpunkt for folk. Det er også et av de få tilbudene som er gratis. Hvert bibliotek har sitt særpreg. Jeg gleder meg til å lære mer om hva som er særpreget her. Min oppgave blir å lede den daglige driften av biblioteket og se på nye utviklingsområder, sier Turid.

Etter 20 år som lærer og 7 år som skoleleder i Flatanger, ville Turid prøve noe nytt. Tidligere har hun studert skolebibliotekkunnskap og ønsket å jobbe mer med faget. De to siste årene har hun jobbet som leseambassadør i grunnskolen og voksenopplæringa.

Spennende prosjekter og god kompetanse

Turid trekker frem at hun har blitt veldig godt mottatt i Melhus. Hun gleder seg til å jobbe med erfarne kolleger med bred kompetanse. For tiden er biblioteket opptatt med «Sommerles» og «Sagavandringer» og i startfasen av et prosjekt kalt «Litterært pusterom».

- Litterært pusterom er et prosjekt hvor en leseleder eksempelvis leser fra en novelle til en gruppe. Vi stopper underveis og har samtaler om hvordan vi opplever teksten sammen. Dette synes jeg er veldig spennende, sier Turid.

Ukependler

Turid bor på et småbruk i Flatanger sammen med mannen, to høner, en hane og en katt. Hennes to voksne barn er bosatt i Trondheim. Selv har hun skaffet seg pendlerbolig på Kattem og tilbringer ukedagene der. På spørsmål om hvorfor hun endte opp med å søke jobb i Melhus sier Turid:

- Når man har jobbet lenge i en liten kommune, er det morsomt å se hvordan ting fungerer i en større kommune. Jeg er absolutt ingen solospiller og synes det er spennende å se hva man kan få til når man er flere sammen.

Travel dame

Siden 2017, har Turid studert ved siden av jobb. For tiden studerer hun bibliotek- og informasjonsvitenskap på Oslo MET. I tillegg til å være leder på bygdemuseet i Flatanger, er hun med i mållaget og i lokalpolitikken i Flatanger og hun har sittet i kommunestyre og formannskap.