Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Avfall og gjenbruk i fokus på miljø og klimauka 2014

Miljø og klimauka 2014

Stor oppslutning om Miljø og klimauka, der tema var avfall og gjenbruk.

I regi av prosjekt Klima, miljø og livsstil arrangerte Melhus kommune Miljø og klimauke i uke 47. Flere hundre personer var innom utstillingen «Avfall til nytte og glede» i foajéen på rådhuset. Torsdag 20. november ble det arrangert en lunch utenom det vanlige for alle ansatte på rådhuset og andre inviterte. Les mer om arrangementet i kantina her.

Utstillingen "Avfall til nytte og glede"

IMG_4869, lysere.jpgTema for Melhus kommunes Miljø- og klimauke 2014 var avfall og gjenbruk. Gjennom flere år har avfallsmengdene vokst i takt med den økonomiske veksten. Målet for den nasjonale og kommunale avfallspolitikken er avfallsforebygging, med spesielt fokus på matavfall og farlig avfall. Melhus kommune er miljøsertifisert (ISO 14001) og har mål om å redusere egne avfallsmengder. Gjennom kommunens prosjekt Klima, miljø og livsstil arbeides det også med holdningsskapende arbeid innen forbruk og avfall overfor skoler, barnehager og kommunens inn byggere. I tillegg til flotte klær, serviser og bruksgjenstander fra Bruktbutikken, var det mulig å få nyttig informasjon og forslag til handlingsalternativ fra prosjekt Klima, miljø og livsstil. Folk kunne ta med seg informasjon om avfallsmengdene generelt, om tøynett kontra plastposer, om avfall fra klær, om ikke minst om matavfall.

 

 

IMG_4820.JPGPå utstillingen var det demonstrert tøynett laget av gjenbruksstoff fra Envinas Bruktbutikk, og fra Envina var det utstilt avfallsdunker og kompostbinge. Klima, miljø og livsstil hadde også en egen utstilling om farlig avfall sammen med Envinas avfallskampanje om farlig avfall knyttet til Retursamarbeidet Loop, og kampanjen sortere.no Utstilling i Rådhusets foajé ble arrangert i samarbeid med Envinas Bruktbutikk. Mange som ikke er kjent med butikken fra før, ble overrasket over alt det fine som kan kjøpes brukt. Flere ønsket å kjøpe det som sto utstilt, og ønsket derfor mer informasjon om hvor bruktbutikken er og når det er åpent.

 

Flotte bruksgjenstander, julepynt, bilder og servise fra Envinas Bruktbutikk.

 

 

IMG_4821.JPG

Skjema