Formannskapet vedtok i dag en lokal, midlertidig forskrift som strammer inn smitteverntiltakene i kommunen vår. Årsaken er den kraftige økningen i smitte.

Forskriften gjelder fra midnatt i dag, 31. desember 2020, og varer til og med 12. januar 2021. Forskriften og protokollen leser du her (PDF). Møtedokumentene finner du her

Dette er tiltakene som gjelder:

  1. Påbud om bruk av munnbind innendørs i det offentlige rom, utendørs i tett befolke områder, ved drosjetransport, buss, kjøreskole og annen føreropplæring
  2. Sosiale kontakter ut over egen husstand og kontakter i arbeidssituasjoner skal begrenses til ti per uke
  3. Alle serveringssteder, både spise- og skjenkesteder, skal registrere alle besøkende ved ankomst med navn og telefonnummer
  4. Alle taxier skal registrere alle kunder ved hver kjøring med navn og telefonnummer
  5. Alle ubetjente treningssentre skal holde stengt, og gruppetrening i treningssenter er ikke tillatt

Avstand er like viktig som før! 

Det som er veldig viktig å understreke, er at smittevernreglene er akkurat like viktig nå, som før.

Selv om vi skal ta i bruk munnbind på offentlige steder, må vi holde minst én meters avstand, to meter til personer i risikogruppene. Og selvfølgelig gjelder håndhygiene, og at vi holder oss hjemme dersom vi får symptomer.

Det er også veldig viktig å bruke munnbindet riktig.

Påbudet gjelder ikke barn født i 2008 eller senere, eller personer som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

Se oversikt over på hvilke steder det er påbudt med munnbind nederst i saken.  

Ti personer er maks

De personene vi nå kan ha sosial kontakt med, begrenses til maksimalt ti personer per uke. Dette gjelder altså de vi treffer utenom jobb, skole og de vi bor med.

Økende spredning

Gjennom jula har vi jevnt og trutt fått smittetilfeller i Melhus. 28. desember testet en ansatt ved Horg helse- og omsorgssenter positivt. Og 30. desember fikk vi altså hele 11 nye smittetilfeller.

Dermed klatrer vi nå opp på risikonivå 3 i Melhus; «økende spredning». Derfor vedtok i dag formannskapet innstrammingene, som også er i samsvar med det som har blitt innført i Trondheim- og andre kommuner nært oss.

Tøff situasjon for mange

Det er strenge tiltak vi nå innfører, og vi har forståelse for at det er tøft og krevende for mange. Vi ønsker å takke alle for at dere bidrar i dugnaden.

Vaksinen som kommer rett over nyttår gir oss håp om vanlige hverdager og bedre tider, men vi vil måtte stå i dette i lang tid fremover.

En rolig nyttårsaften

I kveld er det nyttårsaften, vanligvis en av årets største festaftener. Dette er ikke året for det. Selv om forskriften trer i kraft ved midnatt, oppfordrer vi alle på det sterkeste til å ha en rolig kveld med de aller nærmeste.

Vi ønsker alle en riktig fin og fredelig feiring, og et godt nytt år.

Her er det nå påbudt å bruke munnbind i Melhus:

  • Butikker  
  • Fellesareal på kjøpesentre  
  • På serveringssteder med og uten skjenkebevilling, unntatt når man sitter til bords. Gjelder både ansatte og gjester  
  • I frisør- og skjønnhetssalonger og andre virksomheter med en-til-en kontakt, som for eksempel tilbyr hudpleie, tatovering, hulltaking (piercing), og annen virksomhet som er omfattet av forskrift 6. mai 1998 nr. 581 om hygienekrav for frisør-, hudpleie-, tatoverings- og hulltakingsvirksomhet m.v. Gjelder både ansatte og kunder
  • Tros- og livssynslokaler  
  • Lokaler for kultur-, sports-, trenings- og fritidsaktiviteter, for eksempel på kino eller i idrettshaller. For utøvere gjelder ikke dette under selve kultur/idrettsaktiviteten
  • Venterom hos lege, tannleger og annet helsepersonell
  • I fellesareal åpent for publikum i offentlige bygg