For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester, har Helsedirektoratet fattet vedtak om stenging av: 

  • Barnehager 
  • Barneskoler 
  • Ungdomsskoler 

Hjemmeskole 

Skolene planlegger for at elever kan jobbe hjemmefra, og Melhus kommune vil så langt som mulig strekke seg for å legge til rette for dette. God dialog mellom hjemmet og skole/barnehage blir viktig i tiden fremover, og det oppfordres til å følge med på www.melhus.kommune.no og Vigilo. Det har vært enorm trafikk på sistnevnte kommunikasjonskanal de siste dagene, og dette har ført til utfordringer med bruk av appen. Webportalen fungerer imidlertid som normalt, og vi anbefaler å logge seg på der. 

Foresatte med samfunnskritiske funksjoner 

Selv om skoler og barnehager stenges, er det viktig å opprettholde virksomheten i kritiske samfunnsfunksjoner. Melhus kommune vil derfor sørge for tilbud til barn av personell i helse- og omsorgstjenesten, transportsektoren og andre kritiske samfunnsfunksjoner. Det samme gjelder for barn med særlige omsorgsbehov som ikke kan ivaretas når barnehage, skole eller andre dagtilbud er stengt. 
Ta kontakt med rektor/styrer for å melde fortsatt behov for barnepass. 
(Se helsedirektoratet.no sin definisjon av hvilke funksjoner som er kritiske for samfunnet). 

Ansatte møter som vanlig fredag 13. mars 

Ansatte i skole og barnehage i Melhus kommune skal møte på jobb som vanlig, og avvente nærmere instrukser. 

Helsedirektoratet understreker at det er viktig å unngå at personer i risikogrupper brukes til barnevakt. 

For mer informasjon: 

Følg med på Melhus kommune sine nettsider, samt Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.