- For Svinsås Auto Melhus var det relativt enkelt å bli miljøsertifisert, så dette burde vi gjort for lenge siden, sier daglig leder Geir Roar Brattset.

- Vi har allerede gode rutiner for sortering av avfall og oljeutskilling, dermed handlet det for vår del mest om å få rapportert dette inn slik at vi får synligjort tiltakene. Da blir prosessene våre gjennomsiktige, og dette er en fordel for oss og for kundene våre.

Svinsås Auto Melhus fikk god veiledning i løpet av prosessen, både fra en egen miljøsertifiseringskonsulent og fra kollegene i Bilcentrum.

Konkurransefortrinn

Næringsrådgiver i kommunen, Signy Overbye, mener det er viktig at så mange som mulig sertifiserer seg. 

- Det er viktig at for eksempel oljeavfall ikke havner i avløp og vassdrag, samtidig som det er et fortrinn at lokale næringer hevder seg i anbudskonkurranser der hensyn til miljø og klima er et krav.

Ordfører Einar Gimse-Syrstad mener også det er viktig å hevde seg i anbudskonkurranser, og at det er svært positivt at Svinsås Auto Melhus nå blir Miljøfyrtårn-sertifisert.

- Det dokumenter den miljøinnsatsen de faktisk gjør, og det viser at de tar et samfunnsansvar. Ved å bli miljøsertifisert går de foran i miljøarbeidet. Det er positivt med tanke på å ha et attraktivt og konkurransedyktig lokalt næringsliv i kommunen.

Les mer om hvordan din virksomhet kan bli miljøsertifisert på www.miljofyrtarn.no