Noen nye smittetilfeller dukket opp i forrige uke, som ikke var knyttet til utbruddet som har pågått en stund som kan spores tilbake til samlingen i Melhus kirke for en god stund tilbake.

Flere ble satt i karantene og ble bedt om å teste seg.

Lørdag fikk vi melding om en ny positiv prøve. Vedkommende var kjent nærkontakt, og satt allerede i karantene.

Det kan se ut som vi har greid å kapsle inn dette utbruddet også, men fortsatt kan det komme enkelte positive prøver.

Flere personer i Melhus sitter i karantene knyttet til utbrudd i andre kommuner.

Symptomer og sykdomsforløp

Når smittede kategoriseres med et mildt sykdomsforløp, er det basert på en definisjon fra Folkehelseinstituttet. Så lenge personer ikke trenger å bli lagt inn på sykehus, kategoriseres det formelt som et mildt til moderat sykdomsforløp.

Likevel kan de som er smittet oppleve til dels kraftige og langvarige symptomer og sykdomsforløp. Les mer om symptomer og denne kategoriseringen på Folkehelseinstituttets sider.

Rutinesjekk for mutasjoner

Mange tester blir undersøkt av Folkehelseinstituttet, for å sjekke om det er mutert virus, og hvilken mutasjon det eventuelt er snakk om. Foreløpig har vi ikke indikasjoner på at det er deltaviruset som er i omløp i Melhus.  

Smittevern og testing

Det er viktig å følge smittevernreglene, selv om vi har åpnet mer opp. Énmeteren gjelder fortsatt, det samme med håndhygienen. Ikke minst er det viktig at vi holder oss hjemme og avlyser planer dersom vi blir forkjøla eller får andre symptomer.

Og: Det er viktig å ta en test ved symptomer, både milde og kraftige. På den måten oppdager vi mulig smitte tidligst mulig.

Den bestiller du enkelt på vår koronaside. Dersom du har spørsmål eller ikke får bestilt på nett, kan du ringe koronatelefonen mellom klokka 9-11 på hverdager: 906 18 260.