Nå kan du få med deg Trondheimsolistene og verdens kanskje mest populære programmusikk - Vivaldi “De fire årstider”. Under kan du lese mer om de populære verkene.

Billettpriser
Barn: 100,-
Under 30: 200,-
Ordinær: 375,-

Kjøp billetter her: De fire årstider - Trondheimsolistene | Melhuskulturen 

Om konserten

Vivaldi

Mesterverket De fire årstider av Vivaldi går vi aldri lei av. Den produktive venezianeren er i dag en av de mest spilte komponistene overhodet, og innenfor hans enorme produksjon er det særlig nettopp fiolinkonsertene kjent under navnet De fire årstider, som har gjort ham så populær.

Verket tar deg med på en levende musikalsk reise gjennom årstidene, ved at de fire konsertene representerer en årstid – våren, sommeren, høsten og vinteren. Hver av de fire konsertene innledes med en sonett, trolig skrevet av komponisten selv. Det er usikkert hva som ble skrevet først – musikken eller sonettene.

Händel

Georg Friedrich Händel (1685-1759), en av barokktidens mest berømte komponister, er mest kjent for sine operaer, oratorier og concerti grossi. Han var veldig populær i sin samtid og denne populariteten er like sterk i dag, mye takket være de kjente oriatoriene.

Concerto Grosso i B-Dur (nr. 7) HWV 325 har en majestetisk introduksjon som fører til en fuge med et fugetema bestående av én tone gjentatt i tre forskjellige tempo. Denne fugen er en sinnrik og underholdende musikalsk lek.

Fugesatsen og den uttrykksfulle largoen viser Händel fra hans mest raffinerte side, nok inspirert av kollegaen Johann Sebastian Bach. Verket avsluttes av en dansende Andante og den tradisjonelle Hornpipe, en populær britisk folkedans.

Nordheim

Arne Nordheim (1931-2010) var den moderne musikkens viktigste frontfigur i Norge gjennom mange tiår, og en komponist som gjorde seg bemerket utenfor landets grenser. Nachruf (Ettermæle) er en bearbeidelse (1976) for strykeorkester av den siste satsen fra hans første store verk; Strykekvartett, fra 1956. "Et musikalsk stevnemøte med glemte år" sa Nordheim selv, som på tross av sin modernistiske holdning også regnet seg selv som en evig romantiker.

Vaughan Williams

Ralph Vaughan Williams (1872–1958) sin Fantasi over et tema av Thomas Tallis bygger på musikk fra den engelske renessansen, med et tema av Thomas Tallis (1505–1585), som gjerne kalles «den engelske katedralmusikkens far». Temaet behandles i fri variasjonsstil, med noen hentydninger til perioden da temaet ble til.

Verket er for to strykeorkestre og det benytter en strykekvartett solistisk fra orkester 1 i tradisjonen fra barokkens Concerto Grosso. I samspillet mellom gruppene oppstår en antifonisk virkning av veksling mellom gruppene. Den musikalske atmosfæren har både noe tilbakeskuende ved seg og en klar tilhørighet til det tidlige nittenhundretallet.
 

 

 Kjøp billetter her: De fire årstider - Trondheimsolistene | Melhuskulturen