Denne jula blir det ekstra godt å treffe våre nærmeste. Men det er viktig at vi alle tar hensyn og følger smittevernrådene, slik at jula blir trygg og forhåpentlig smittefri.

Les gjerne: Hjem til jul? (regjeringen.no).

Retningslinjene

5. november innførte regjeringen strenge tiltak for å bremse en sterkt økende smittetrend. Blant annet bør vi begrense hvor mange ulike personer vi treffer, og vi bør ikke ha flere enn fem gjester på besøk. Disse reglene gjelder til siste halvdel av januar, også gjennom jula.

Unntak for jula

Det er likevel gjort unntak: To dager i juleferien kan vi ha opptil ti gjester. Du bør maksimalt delta i to selskaper i jula, uavhengig om du er gjest eller vert.

Se julerådene på regjeringen.no.

Feiring med smitteverntiltak

Det er viktig å følge smittevernreglene om avstand, vaske hendene ofte og at vi holder oss hjemme hvis vi har luftveissymptomer eller formen skranter. Vi bør ta ekstra hensyn og holde ekstra god avstand til personer i risikogruppene.

Folkehelseinstituttet har oppsummert: FHIs smittevernråd for en trygg julefeiring.

Innreise fra røde land

Kommer du til Norge fra land og områder med mye smitte (røde land), må du i ti dagers karantene. Den gjennomføres enten i et privat, egnet hjem eller på karantenehotell. Scandic Hell hotell er karantenehotell for hele Trøndelag.

Denne oversikten er nyttig: Spørsmål og svar om innreise til Norge (regjeringen.no).

Testing

Får du symptomer, bør du teste deg. Time til test bestiller du på melhus.kommune.no/korona. Usikker på symptomene? Kjekk oversikt finner du på helsenorge.no. Har du spørsmål, kan du sende oss en e-post på korona@melhus.kommune.no.